След четири номинации за Оскар, Уилям Дефо вече може да

...
След четири номинации за Оскар, Уилям Дефо вече може да
Коментари Харесай

Уилям Дефо стана най-влиятелния актьор.

След четири номинации за " Оскар ", Уилям Дефо към този момент може да добави основната премия на „ В3 Биеналето на движещите се изображения 2020 " към дългия лист на своите призове. Става дума за по този начин наречената премия B3 BEN в категорията „ Най-влиятелният артист ".

Уилям Дефо взема решение, че желае да играе още като младеж. На 17 години той стартира да учи театрални науки, само че това е прекомерно теоретично за него. Той се причислява към пробна театрална група, която гастролира из Съединени американски щати и Европа. Разнообразната работа - освен на сцената, само че и зад кулисите - образова прецизността на вниманието му. Американският режисьор Майкъл Чимино му дава първа опция за излизане на огромния екран в уестърна " Heaven`s Gate " (1980). Но в последна сметка поддържащата му роля отпада от сюжета и енергичният млад артист не участва във финалната версия.

Той притегля вниманието в Съединени американски щати с екшън кино лентата „ Улици в пламъци " (1984), в който играе готиния необут на мотоциклетна тайфа, написа БГНЕС. Откроява се и в „ Живот и гибел в Ел Ей " (1985). Година по-късно ролята му на сержант Елиас във виетнамската драма " Взвод " на режисьора Оливър Стоун му донася номинация за " Оскар " за най-хубав поддържащ артист.

Дефо, който е роден на 22 юли 1955 в Апълтън, Уисконсин, не разрешава на неуспехите да го срутен. Дори " Златната малина ", за която той беше номиниран като най-лош артист през 1993-а и за най-лош артист в поддържаща роля през 1997-а, го подтикнаха. Той е твърд, твърдоглав и има впечатляваща кариера по собствен личен метод.

В допълнение към филмовия бизнес той продължава да играе и в театъра и е съосновател на сполучлива театрална компания в Ню Йорк - " Wooster Group ". Към момента Дефо е направил над 100 кино лентата. Той се счита за един от най-смелите артисти от своето потомство. Той е играл забележителни водещи функции: Дефо постоянно въплъщава извънредно интровертни и своенравни персонажи като художника Винсент ван Гог.

Актьорът твърди, че има немски, британски, ирландски, шотландски и френски корени. Той не въплъщава някакъв специфичен вид роля, а може да изиграе бруталния палач, както и хубавия фамилен човек и смелия анти-герой. За него фокусът постоянно е върху материала, от който са изплетени сюжетите, историята на неговия воин. „ Като артист постоянно се пробвате да стигнете до точката, в която се сливате с ролята и тъкмо към това желая да работя ", изяснява Уилем Дефо. " Целта ми е да свържа всичко. Може би в никакъв случай няма да стигна там, само че ще опитам. "

Актьорът се потапя надълбоко в биографиите на своите герои, да вземем за пример в трагичната история за страданието на художника Винсент ван Гог, който отрязва ухо пред огледалото в края на раздрания си, сякаш несполучлив живот. Звездният режисьор Джулиан Шнабел, самият художник, докара Дефо до ръба на цялостно физическо безсилие по време на фотосите, с цел да се приближи оптимално до лудостта на художника. Става един от най-великите му филми. Уилем Дафо получи " Копа Волпи " като най-хубав артист на филмовия фестивал във Венеция 2018.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР