След четири неуспешни процедури за избиране на председател на парламента,

...
След четири неуспешни процедури за избиране на председател на парламента,
Коментари Харесай

Ден трети: Депутатите се събират отново, за да изберат председател

След четири несполучливи процедури за избиране на ръководител на Народното събрание, Народното събрание се събира още веднъж през днешния ден. Заседанието стартира от 10:00 часа. То ще бъде водено от Вежди Рашидов като най-възрастния народен представител.

Вчера до балотаж стигнаха кандидатурите на Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България ".

В края на деня Вежди Рашидов си направи отказ, откакто беше номиниран за ръководител на Народното събрание от ГЕРБ-СДС, в опитите да се откри консенсус. Той изясни, че отдръпва номинацията си в името на разсъдъка и би бил благополучен, в случай че депутатите изберат ръководител на Народното събрание.

В отговор на въпрос дали е оптимист, че през днешния ден ще бъде определен ръководител на Народното събрание, Христо Иванов от " Демократична България " разяснява, че явно компликациите не престават, само че въпреки всичко се е сменила атмосферата. Подозирам, че ще би трябвало сътрудниците още веднъж да прегледат логиката на ротацията, която ние предложихме и другите й разновидности, добави той.

И от други политически сили регистрираха смяна в тона на дебатите в Народното събрание.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР