След четири месеца комисия трябва да се произнесе за това, кои

...
След четири месеца комисия трябва да се произнесе за това, кои
Коментари Харесай

Нови критерии за саниране: Вижте условията за одобрение на сградите и сроковете

След четири месеца комисия би трябвало да се произнесе за това, кои здания ще бъдат утвърдени за саниране. Вече има и нова методика с точки. Какъв е шансът блокът ни да се класира и какво да вършим, в случай че отпаднем?
Прочетете още
„ Общата стойност на инвестицията, която ни е предоставена от Европейски Съюз за възобновяване на жилищни здания е 1,4 милиарда лв.. Дейността е разграничена на два стадия. По първия етап се планува 100% финансиране на постройките. Финансирането на вторият стадий ще бъде на 80%, а останалите 20% би трябвало да бъдат обезпечени от притежателите на жилища в постройката “, изяснява Добромир Василев, шеф на Дирекция „ Жилищна политика “ към Министерство на регионалното развитие в ефира на БТВ.

Той уточни още, че срокът на първият стадий е изминал на 1 юни, а кандидатстването за стадий втори е до 11 януари 2024 година Има и нова методология, стана ясно от думите му. Основният съставен елемент е успеваемостта на разходите – каква е цената на всеки икономисан киловат сила.

„ Бяха подадени планове за близо 4 милиарда лв. при бюджет от 1,1 милиарда лв., което прави селектирането на постройките много сложна задача. Със сигурност ще има много недоволни от крайното класиране, тъй като не можем да предоставим средства на всички. Но това, което желая да кажа е, че ще има както огромни, по този начин и дребни здания, които ще получат финансиране на саниране “, сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР