След частичното отваряне на Великата китайска стена в района на

...
След частичното отваряне на Великата китайска стена в района на
Коментари Харесай

Още един участък на Великата китайска стена отвори за посетители

След частичното отваряне на Великата китайска стена в региона на Бадалин в края на март, в събота бе позволен и достъпът на туристи в сектора Дзююнгуан след двумесечното му затваряне поради епидемията от COVID-19 , заяви Радио Китай.

На 4 април, когато в Китай бе маркиран празникът Цинмин, денят в който се уважава паметта на мъртвите, възобновиха активност и част от Минските гробници, като броят на посетителите ще бъде стеснен до 30% от оптималния потенциал.

Китайското министерство на културата и туризма разгласи, че главните туристически атракции в китайската столица последователно ще отворят порти за гости, само че те няма да бъдат допускани до затворените пространства, защото епидемията от новия ковид към момента не е овладяна изцяло.

До момента в Пекин са доказани общо 586 случая на инфектирани с COVID-19, умрелите са 8, а излекуваните 441. В същото време страната прави всичко допустимо, с цел да избави стопанската система си.

Миналата седмица Китайската централна банка разгласи през днешния ден, че понижава сумите, които дребните и междинни банки би трябвало да държат като запаси. По този метод за потребление в икономическия оборот ще се освободят към 400 милиарда юана (56,38 милиарда долара). Втората по величина стопанска система в света евентуално ще се свие за първи път от 30 години . Надеждите за бързо възобновяване са помрачени от бързото разпространяване на COVID-19 по света, което срина международното търсене.

Официално изследване сподели леко възобновяване в индустриалната промишленост в Китай предишния месец, като след него пристигна вест за повече стимулиращи ограничения. Властите в Пекин оповестиха над 3 трл. юана (389 милиарда евро) спомагателна финансова поддръжка за дребния бизнес.

Централната банка на втората по-големина стопанска система в света ще даде в допълнение 1 трл. юана (141 милиарда евро) на дребни и междинни финансови институции и ще понижи размера на паричните средства, които би трябвало да държат под формата на запас. И двете ограничения са в поддръжка на дребни и междинни предприятия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР