След бурния понеделник в Пловдив страстите скоро няма да изстинат,

...
След бурния понеделник в Пловдив страстите скоро няма да изстинат,
Коментари Харесай

Четете в Марица: Идва грипна ваканция без онлайн уроци

След бурния понеделник в Пловдив пристрастеностите скоро няма да изстинат, а най-хубавото им пояснение ще намерите в " Марица ". Акцентите:

 

Горещият картоф с Панаира в ръцете на кмета

Кметът Здравко Димитров ще гаси пожара с разпределението на акциите в смесеното сдружение " Пълдин туринвест ", откакто Общинският съвет му трансферира горещия картоф с спорно решение по ръба на закона. То бе взето още на сесията на 19 декември.

По-късно част от съветниците пробваха два пъти да провеждат изключителна сесия, на която решението да бъде поправено. Колегите им от ГЕРБ, " Автентична лява Българска социалистическа партия " и част от самостоятелните обаче провалиха сбирките и представителят на Общината в Общото заседание на " Пълдин туринвест " Ясен Михайлов гласоподава през вчерашния ден за приемането на акциите на Община Варна, въпреки след това да изиска да бъде задействана блокираща квота и договорката да бъде стопирана. 

 

Бърза помощ ни почерни точно на Бъдни вечер

 оплака се пред „ Марица “ постоянната ни читателка Надежда Любенова. На 24 декември синът й Александър Сотиров, на 40 година, се почувствал зле. „ Хвана се за корема, млъкна, пребледня и стартира да го избива студена лепкава пот. Баща му незабавно се обади на незабавния телефон 112. Беше 17.00 часа. От там ни затрупаха с куп безсмислени въпроси - вкъщи ли е пациентът, може ли той да се обади и така нататък, с което се изгубиха скъпи минути. Линейката пристигна в 17.45 ч. - 45 минути след позвъняването “,  разказва смутената майка. От Бърза помощ обаче оповестиха след вътрешна инспекция, че медицински екип е дошъл за 10 минути.

500 нови заболели за седмица. Задава се зараза

Рязко се усилват случаите на болесттите от вирусни инфекции през последните дни. Това заяви за „ Марица “ доктор Милена Панайотова, началник на Дирекция „ Надзор на заразни заболявания “ към РЗИ-Пловдив.

487 са новите случаи на записаните заболели с остри респираторни болести. От тях най-вече са  в детска и учебна възраст - 123 деца сред 5 и 14 години. Д-р Панайотова  уточни, че резултатите са от интервала на празниците, когато децата не са посещавали учебни заведения, забавачки и ясли.  Засега към момента не може да се приказва за зараза, само че след почивните дни и увеличението на контактите сред учениците е обикновено броят на болните да се усили.

Етикетът на пчелния мед към този момент ще сочи страна на генезис

Етикетът на пчелния мед би трябвало да показва страната или страните на генезис, където е придобит продуктът. Това е записано в разпоредба, която бе призната на последното съвещание на Министерски съвет. Тя регламентира условията към пчелния мед, предопределен за консумация, като задачата е да се защитят здравето и правата на потребителите, да бъдат улеснени свободното придвижване на пчелния мед и достъпът до висококачествени артикули. 

И бабите в майчинство  

От 1 януари майките към този момент могат да трансферират използването на отпуска за бременност и раждане след шестия месец от раждането на детето на бабите и дядовците. Досега то можеше да се трансферира единствено на татковците.

Същото право имат осиновителките, които употребяват отпуск при осиновяване на дете до 5-годишна възраст.

Домът на Славчо Атанасов си има към този момент нова господарка

Домът на някогашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов към този момент има нова господарка. За това призна във Facebook самият политик, който сега е в отмора.

Славчо разкри пред почитателите си по какъв начин новият жител на къщата му последователно е изместил от позицията на господарка брачната половинка му Елена.

„ Скъпи другари, при започване на юли предходната година със брачната половинка ми Елена намерихме подхвърлено в кашон пред вратата ни напълно малко котенце. Мяукаше жално и трепереше от боязън. Веднага взехме решение да си го осиновим и по този начин стана част от фамилията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР