След бурните дебати вчера, днес Народното събрание все пак прие

...
След бурните дебати вчера, днес Народното събрание все пак прие
Коментари Харесай

КЕВР вече има право да одобрява сделки за продажба на над 20% от ЕРП-та

След бурните диспути през вчерашния ден, през днешния ден Народното събрание въпреки всичко одобри противоречивата наредба в Закона за енергетиката, препоръчана от Обединените патриоти, обвързвана със договорката за ЧЕЗ с " Инерком ". Текстовете дават право на регулатора да утвърждава покупко-продажби за повече от 20 % от активите на енергийните сдружения, които е лицензирал.

Промените срещнаха несъгласието само на Движение за права и свободи, съгласно които това е интервенция на страната в частни търговски взаимоотношения.

От ГЕРБ направиха крачка обратно и поддържаха смяната в името на съдружната преданост, само че след гласуването шефът на енергийната комисия Делян Добрев сподели, че не е сигурен в прецизността на текстовете.

Не е сигурен и дали измененията в закона ще бъдат годни за договорката за активите на ЧЕЗ.
Делян Добрев: Аз не съм сигурен, би трябвало да приказваме с юристите дали този текст може да работи ретроактивно. Всъщност договорът с " Инерком " смята ли се за завършен или той е подписан януари, само че би трябвало да мине заплащането. Струва ми се, че даже юристите се двоумят по тази тематика. Моето мнение е, че по-скоро този текст няма да има отношение към ЧЕЗ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР