След бурни скандали, взаимни обиди и дори опит за ръкопашни

...
След бурни скандали, взаимни обиди и дори опит за ръкопашни
Коментари Харесай

НС отхвърли ветото на президента за БТР-ите за Украйна | С гласовете на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ новата военна помощ за Украйна беше одобрена

След бурни кавги, взаимни обиди и даже опит за ръкопашни битки депутатите отхвърлиха ветото на президента върху решението за изпращане на 100 БТР-ра на Министерство на вътрешните работи с отпаднала нужда за Украйна.

Народното заседание гласоподава нова военна помощ, посредством която да предоставим на Киев неизправни или с отпаднала нужда разнообразни по тип зенитни ракети.

Президентът наложи несъгласие на даването на БТР-и на Украйна - какви са политическите реакции

Дебатът по президентското несъгласие наежи пристрастеностите. Депутати от " Възраждане " се пробваха да се саморазправят с Манол Пейков от ПП-ДБ, който репликираше от място изказващия се от трибуната Костадин Костадинов.

" 15 минути отмора, ами те ще се бият ", съобщи Росица Кирова, заместник-председател на Народното събрание.
От Българска социалистическа партия и " Възраждане " упрекнаха ръководещите, че тласкат България към военния спор.

" Народното събрание през деня и нощем се занимава с изпращане на оръжие за Украйна откъдето, каквото и както се откри ", разяснява Николай Дренчев от " Възраждане ".

" Откакто сте на власт вършиме всичко допустимо България да влезе в този спор ", добави Борислав Гуцанов, " Българска социалистическа партия за България ".

От ГЕРБ се възмутиха, че левицата спекулира със страховете на хората.

" Г-н ръководител, знам, че това е оттатък вашите благоприятни условия, само че в последна сметка някои сътрудници би трябвало да бъдат приземени, само че и малко да ги накарате да се върнат в действителността - 2023 година. Замръзнали някъде сред Априлския пленум и леко по-късно ", съобщи Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

" Няма по какъв начин да приземявам който и да е, тъй като не съм гравитация, а и връщането в действителността е мъчно, тъй като не съм екзорсист ", сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.
След повече от 3 часа диспути със 162 гласа " за " и 55 " срещу " Народното събрание отхвърли ветото на президента.

Скандалите продължиха при разискване на предлагането, импортирано през вчерашния ден от ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ, за нова военна помощ за Украйна. От Българска социалистическа партия се възмутиха, че тя включва зенитни ракети и портативни противовъздушни системи с отпаднала нужда и не се съгласиха с предлагането у нас да бъдат ситуирани брегови ракетни комплекси и Противовъздушна отбрана на съдружниците ни от НАТО.

" Вие лишавате България от Противовъздушна отбрана, защото ракетните системи, с които разполагаме, ще бъдат изнесени в Украйна. Това е национално изменничество. Обръщам внимание на основния прокурор. След съсипването на Военновъздушни сили на България в този момент новите еничари лишават на България и Противовъздушна отбрана, тъй като то ще бъде изнесено ", разяснява Румен Гечев от " Българска социалистическа партия за България ".

" Възраждане " споделиха, че няма да поддържат предлагането и се оповестиха срещу България да се включи в самодейността за образование на украински водачи за F-16 и да организира у нас образование и подготовка на до четири пехотни роти от украинските въоръжени сили годишно с бройка до 160 души.

" Всички вие, които обслужвате непознати национални ползи освен на американците, само че и на украинци и на който не е минал още от тук единствено него не сте го обслужили като магистрални труженички. Единственото решение е просто вие да бъдете оптимално бързо изхвърлени на сметището на историята където ви е мястото. Затова оставка на цялото незаконно държавно управление. Оставка, съд и затвор ", съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.
От ПП-ДБ опонираха.

" България няма да изпраща ракетни комплекси на Украйна. Могат да дойдат няколко комплекса - Пейтриът, нещо, което са решили да ни дават и това ще е добре за страната ни, тъй като са системи за защита, а не системи за нахлуване. Искрено желая да имам вяра, че тук от страна на " Възраждане " и на Българска социалистическа партия в действителност желаете България да е добре предпазена ", добави Иво Мирчев от ПП-ДБ.
А министър Тагарев изясни.

" Украйна се нуждае от съвременно въоръжение, само че и от по-старо такова, които тя добре познава и за които има потенциал за ремонт, възобновяване и поддръжка и точно това касае препоръчаното решение на Народното събрание ", сподели още военният министър Тодор Тагарев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР