След бунта във Вагнер Кремъл се опасява от повторение на

...
След бунта във Вагнер Кремъл се опасява от повторение на
Коментари Харесай

The Moscow Times: Пътуването на Путин за срещата на БРИКС е под въпрос

След протеста във " Вагнер " Кремъл се притеснява от повтаряне на вътрешната дестабилизация и загуба на властта.

С оглед на това, както и на риска от арест на съветския водач по заповед на Международния углавен съд в Хага, към момента не е взето решение за присъединяване на Путин в срещата на върха на БРИКС в Южна Африка.

Това разкриха трима съветски публични представители пред The Moscow Times.

Петнадесетата среща на върха на БРИКС, в която вземат участие Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, ще се организира в Йоханесбург от 22 до 24 август.

Очаква се съветският президент Путин , чиято заповед за арест беше издадена от Международния углавен съд през март поради обвинявания, че нелегално е депортирал украински деца, да участва.

The Moscow Times написа, че Кремъл би желал да разгласи първото публично интернационално пътешестване на Путин след издаването на заповедта на МНС допустимо най-рано, с цел да изпрати сигнал на Запада, че той не е в изолираност, и на руснаците, че към момента е мощен и убеден .
 Русия чака от ЮАР имунитет, а не арест за Путин на срещата на БРИКС
Русия чака от ЮАР имунитет, а не арест за Путин на срещата на БРИКС

Москва изпратила " съответните сигнали " до Претория

Но събитията от последните месеци, в това число неналичието на триумфи за съветските войски на фронта и походът на наемниците на ЧВК " Вагнер " към Москва, разклатиха решимостта на Путин.

" Кремъл и Министерството на външните работи приготвят два съществени сюжета за присъединяване на Русия в срещата на върха на БРИКС.

Първият е с присъединяване на Путин. Вторият - опасенията за вътрешната и външната сигурност надвиват. Путин остава в Москва и приказва посредством видеоконферентна връзка.
 БРИКС в песните на славеите на съветската агитация
БРИКС в песните на славеите на съветската агитация

Изглежда в Русия в действителност разчитат на икономическото и военно съдействие с Иран, само че пък Иран е подготвен да стане член на Шанхайската организация за съдействие, а не на БРИКС

Но делегация от публични лица въпреки всичко лети за Южна Африка ", съобщи съветски държавен чиновник пред The Moscow Times.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР