След бума на кражбите на автомобили със запален вече двигател,

...
След бума на кражбите на автомобили със запален вече двигател,
Коментари Харесай

Не забравяйте: Фейсбук също издава кога не сте си вкъщи

След взрива на кражбите на коли със разпален към този момент мотор, полицията ни предизвестява и за нападения по домовете по време на празниците. Как да опазим жилищата си от крадците, изключително когато тръгнем на път?

Експертът по защита и представител на охранителна компания Ивайло Христов посъветва Bulgaria ON AIR да не оставяме полезности и пари у дома на нормалните им места, когато отсъстваме.

"Крадците има по какъв начин да схванат по кое време няма да бъдем вкъщи. Подходът е еднакъв - наблюдаване, инспекция, а по-късно влизане. Те могат да ни проследят какъв е ритъмът на нашия живот. В същото време няма по какъв начин да разберем, че ни наблюдават. Често и Facebook ни издава, че не сме си у дома. Това може да се употребява от крадците ", сигурен е Христов.

По думите му в случай че желаеме да защитим дома си, то това не би трябвало и няма по какъв начин да стане в последния миг.

"Трябва вярно да подберем охранителна компания. Тя ни дава нужното успокоение, да знаем, че в случай че има проблем на адреса, то някой ще се яви незабавно. Другото е верният асортимент на техниката - самата алармена система ", добави още експертът.

Христов изясни, че е много мъчно към този момент да се хващат крадците на място, тъй като един грабеж тече към една минута - през това време те влизат в помещението, задействат алармената система, пребъркват всичко и излизат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР