След броени месеци Европейската банка за възстановяване и развитие ще

...
След броени месеци Европейската банка за възстановяване и развитие ще
Коментари Харесай

ЕБВР закрива почти всичките си представителства в Русия

След броени месеци Европейската банка за възобновяване и развиване ще закрие 5 от седемте си представителства в Русия и ще резервира офисите само в Москва и Санкт Петербург. Причината е охлаждането на връзките с управляващите в страната и практическото заледяване на кредитирането след анексирането на Крим през 2014г. заяви " Ройтерс ".

В извънреден репортаж организацията добавя, че западните наказания са станали причина банката, в която акционери са десетки страни от Европа и Съединени американски щати, да понижи доста активността си на пазар, който години наред бе най-големият и най-печелившият за Европейска банка за възстановяване и развитие.

Източници от банката споделят на " Ройтерс ", че концепцията не е напълно нова, а представител удостовери във вторник, че решението към този момент е взето. " Закриваме пет дребни офиса в Екатеринбург, Красноярск, Ростов на Дон, Владивосток и Самара в края на първото тримесечие на 2018г. ", споделя ръководещият шеф по връзките Джонатан Чарлз. От съветското държавно управление потвърдиха, че са осведомени за решението.

Преди рецесията от 2014г. в Европейска банка за възстановяване и развитие имаше в страната общо към 160 чиновници и планове за към 10 милиарда евро - от фабрики за коли на " Фолксваген " до дялово присъединяване в стоти[и компании и банки. След това активността бе свита до няколко плана, в които съветски компании влагат в други страни дружно Европейска банка за възстановяване и развитие. Резултатът е, че близо половината от личния състав се реалокира в други страни или напусна банката.
В началото на 2017г. представители на Европейска банка за възстановяване и развитие споделяха импровизирано, че има вяра да се възобнови работата с частни съветски бизнесмени. Но тя бе попарена от утежняването на връзките сред Москва и Вашингтон след разкритията за интервенция на руснаците в политическата акция в Съединени американски щати през 2015-2016г.

През май Москва упрекна Европейска банка за възстановяване и развитие, че се била трансформирала в инструмент на западната външна политика. Причината бе, че бордът на диреторите отхвърли предлагането да бъде възобновено кредитирането за Русия.

Европейска банка за възстановяване и развитие продължава да има капиталов портфейл в страната в размер в близост 3 милиарда евро, само че той бързо се свива с процеса на връщането от компаниите на отпуснатите заеми и естествения развой на продажбата от банката на дяловото ѝ присъединяване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР