След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще

...
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще
Коментари Харесай

Ето имената на бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

След броени дни броят на почетните жители на Бургас ще се усили с още един. Към тях ще се причисли композиторът, възпитател и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат дружно с нея почетни награди на тържественото никулденско съвещание на локалния парламент, което ще стартира от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

* Със званието Почетен жител на Бургас се удостоява:

В първите дни на октомври тази година, на варненския плаж се случва случай, който за малко да приключи трагично, в случай че не е била бързата реакция на двама 19-годишни младежи, единият от които бургазлия. Около среднощ, разхождайки се край брега на морето, те виждат жена, която внезапно се хвърля в морето. Младежите подхващат всичко належащо, с цел да провеждат спасяването ѝ и дружно съумяват да извадят изпадналата в безсъзнание удавница на брега, където ѝ оказват първа помощ. Те са Станислав Иванов от Поморие и Димитър Кандилов от Бургас. Тяхната бърза и навременна интервенция довежда до спасяването на човешки живот.

След единомислещо решение на локалния парламент Димитър Кандилов се удостоява с „ Почетна значка на Община Бургас “ за спасяването на човешки живот.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР