След брекзит българските сезонни работници ще се сблъскат с нови

...
След брекзит българските сезонни работници ще се сблъскат с нови
Коментари Харесай

Нови правила за българските сезонни работници на Острова след Брекзит

След брекзит българските сезонни служащи ще се сблъскат с нови правила. Те би трябвало да влязат в действие от 2021 година. Британското държавно управление към този момент разгласява по този начин наречената Бяла книга, за бъдещето имиграционно законодателство в страната.

Вече четири години подред Снежанка Петрова от мизийското село Крушовица работи на ягодовите полета във Англия. " С парите, които заработвам там, аз мога умерено зимата да си пребивавам в България ", изяснява пред бТВ Снежанка Петрова.

Сега за работа на Острова е задоволително да имаш пари за аероплан и персонална карта, споделя Атанас Чиков, който поучава българи по имиграционните въпроси. В бъдеще може да се окаже, че родственици няма да могат да се откриват при околните си, които са на сезонна работа.

" Идеята  на страната е хората да не се застояват, след Брекзит да дойдат да работят за малко и след това да си отиват ", разяснява Атанас Чиков, имиграционен консултант в Лондон.

Изискванията към сезонните служащи могат да бъдат преосмислени след 2025 година

Сънародниците ни ще имат толеранс до края на 2020 година, преди да влязат новите правила.  Очаква се сезонните ни служащи на Острова  да могат да работят там за година. После няма да могат да работят във Англия през идната една година.

Външният министър посъветва българите да не се бавят с ваденето на интернационалните паспорти.

" Нека да не чакат до последния момента,те ще имат време съвсем година и половина – две да подадат тези документи, когато изтече периода да се снабдят ", посъветва министър Екатерина Захариева. 

А в Крушовица, брекзит тормози и Снежанка. " И ние не знаем какво ще се случи след брекзит, даже и нашият шеф не може да ни каже ", споделя дамата. Снежанка обаче е безапелационна, че отново ще кандидатства за работа на Острова, тъй като парите, които изкарва там, у нас към този момент няма кой да й ги даде
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР