След бомбастичния трансфер от 222 милиона евро от „Барселона” в

...
След бомбастичния трансфер от 222 милиона евро от „Барселона” в
Коментари Харесай

Неймар: По-мъдър съм от 2014-та

След бомбастичния трансфер от 222 милиона евро от „ Барселона” в ПСЖ , който реализира през лятото, бразилската звезда Неймар даде изявление, в което разяснява идното международно състезание в Русия през 2018 година, както и по какъв начин се усеща във френския гранд.

- Каква е разликата сред Неймар, който означи единствено 4 гола през 2014 година, и Неймар през 2018 година?

- Трудно е да разгранича себе си отпреди 4 години. Нещото, в което съм сигурен, е, че съм по-опитен, по-мъдър, или както в Бразилия го назоваваме: „ каскудо” (хищна риба – б.р.). Това е най-много резултат от присъединяване ми на международното, където не се представихме на нужното равнище. Сега съм по-подготвен за идващото състезание, тъй като към този момент знам какво е да бъдеш на подобен огромен конгрес. Спокойно мога да кажа, че Неймар през 2018-та е по-добър от този през 2014-та.



- Коя страна е любимец за международното? Кой тим би изненадал останалите?


- Със сигурност нормалните обвинени. Бразилия, Германия, Франция, Испания и Аржентина. Те постоянно ще бъдат във фокуса на вниманието. Относно изненадите… Бих определил Белгия като тим, от който може да се чака нещо по-значимо. Разполагат с прелестен състав. Мохамед Салах също е необикновен и може да помогне на Египет да продължи напред.

- Какво мислиш за групата, в която сте вие? Има ли противник, от който да очакваш, че ще ви затрудни?

- Когато става въпрос за международно състезание, няма лесни тимове. Всички срещи ще бъдат сложни. Затова е и толкоз важен конгрес, нали? Тук няма инцидентни тимове, всеки конфликт ще бъде дерби.



- Свикна ли към този момент с френския футбол?


- Бързо се приспособих към Лига 1. Европейският жанр е съвсем еднакъв на всички места, разликите в шампионатите не са огромни. Бразилците в ПСЖ ми помогнаха да се усещам добре в клуба, както и всички други мои съотборници. В отбора има доста испаноговорящи, с помощта на които бързо се вписах в колектива.

- Как е френският ти? Кой ти преподава – Маркиньос или Тиаго Силва?

- „ Не приказвам френски”. Бразилците доста ми оказват помощ. Винаги се пробвам да науча кое какво значи. Уча се бързо, защото се пробвам да приказвам езика. Разбирам много от нещата, които хората споделят, само че не бих споделил, че към този момент приказвам добре френски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР