След бляскавото й представяне, което зрителите имаха възможност да видят

...
След бляскавото й представяне, което зрителите имаха възможност да видят
Коментари Харесай

Примабалерината Светлана Захарова отново на българска сцена

След блестящото й показване, което феновете имаха опция да видят за първи път в спектакъла „ Жизел ”, дружно със солисти на Националната опера и балет, суперзвездата на „ Болшой спектакъл ” – Светлана Захарова ще изгрее в авторския театър „ Amore ”.

На 10 май 2018 година в Зала 1 на НДК ще бъде показана премиерата на новия извънредно забавен и автентичен театър, осъществен с помощта на суперзвездата на съветския балет и „ Болшой Театър ”.

Идеята сплотява три творби от три разнообразни хореографа, като на прима балерината ще партнират трима надарени танцьори от „ Болшой спектакъл “. Абсолютно разнообразни като музикален акомпанимент, хореография и въодушевление, всички тези представления са свързани в едно – думата " Amore " (любов). На сцената Светлана Захарова ще свети паралелно с надареното съзвездие от танцьори: Михаил Лобухин, Денис Родкин и Денис Савин.

В спектакъла „ Amore ” Захарова ще интерпретира хореографията на трима световноизвестни хореографа: Юрий Посохов („ Балет на Сан Франциско “), Патрик де Бана („ Държавен Виенски балет “) и Маргьорит Донлон (ирландска хореографка, работеща в Берлин).

„ Francesca da Rimini “ на Юрий Посохов се свързва с едноименното симфонично произведение на Чайковски, което е въодушевено от любовна история от класиката на Данте Алигиери - „ Ад “.

„ Rain Before It Falls “ е извънредно нереална концепция, визия и мистериозна атмосфера. Негов хореограф е Патрик де Бана, който самичък даже взе участие в танците. Музикалното осъществяване включва класическото звучене на Бах и Респиги, смесени в допълнение със модерна електронна музика от Карлос Пина-Куинтана.

„ Strokes Through the Tail ” с хореография на Маргьорит Донлон по музика на великия Моцарт и неговата „ Симфония №40 “.

Иновативната 3D сценография е на Мария Трегубова, а съветския фешън дизайнер Игор Чапурин основава костюмите за „ Strokes Through the Tail ” и “Francesca da Rimini “, като сбито и алегорично, облича героите в бяло и алено. Бялото е непорочност, аленото е любовта и гибелта.

В резултат на това " Любовта " се трансформира в нова стъпка нагоре за Светлана Захарова, потвърждаваща статута и на звездата от международния балет.

Световната премиера на спектакъла беше на 12 май 2016 година в „ Театър комунале Лучано Павароти ”, Модена, а на 24 май 2016 година - в „ Болшой спектакъл “. Този извънреден триумф продължи и на сцените в Лондон, Италия, Кипър, Япония и други /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР