След бляскавата си победа в Русия, с която Марица (Пловдив)

...
След бляскавата си победа в Русия, с която Марица (Пловдив)
Коментари Харесай

Марица готова за реванш и от Кан в големия сблъсък утре в Колодрума

След блестящата си победа в Русия, с която Марица (Пловдив) взе реванш от европейския гранд Динамо (Москва) преди 12 дни, българският отличник е подготвен да търси реванш и против първенеца на Франция РК Кан (Кан) в мач от предпоследния пети кръг в Група Е на Шампионската лига на следващия ден (сряда) вечер от 18:30 б.в. в зала Колодрума.

Ако преди началото на конкуренцията в групата прогнозите бяха, че Марица и Кан ще спорят за третото място в компанията на титулуваните съветски любимци Динамо (Москва) и Уралочка-НТМК (Екатеринбург), в този момент, след четири изиграни кръга, французойките са лидер в класирането с три победи и девет точки, а българките, въпреки и четвърти с една победа и четири точки, не престават да имат напълно реалистични очаквания да приключат на върха и да се класират измежду най-хубавите осем на континента.

РК Кан и Марица се срещнаха в първия кръг през ноември на френска територия. Тогава домакините надвиха с 3:1 гейма с главен принос на тръгналата от школата на Жълто-сините българска националка Мира Тодорова. Но преди втората им среща в Пловдив има основни промени и в двата състава. Както е известно, българският тим бе изоставен от Десислава Николова и Алекзандра Холстън, а местата им бяха заети от националките Христина Вучкова и Емилия Димитрова. На кормилото се завърна старши-треньорът Иван Петков. От тези, които играха против Марица в Кан, в настоящия лист на френския първенец отсъстват полякинята Юля Шчуровска и сръбкините Лиляна Ранкович и Таня Гърбич, само че пък в него попадат четири нови имена – на 25-годишната разпределителка Ашли Еванс, националка на Съединени американски щати, 21-годишното френско либеро Людивин Казали и напълно младите четворки – Сара Кнол на 18 от Нидерландия и Ниъв Дейвис на 16 от Франция.

Ако преди две седмици Марица съумя да завоюва първата си победа като посетител едвам при третото си присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига, РК Кан е нееднократен участник в най-престижния европейски клубен шампионат, а два пъти е ликувал и като континентален отличник. Към сбирката си от медали има още два сребърни и четири бронзови. Стигал е и до край във втория по мощ евротурнир – за КНК, през 1998 година. Кан е 21-кратен първенец на Франция, 20 пъти е вдигал купата на страната си и три пъти – суперкупата. В момента отборът на наставника Рикардо Маркези заема третото място в шампионата на Франция с 15 победи и 46 точки от 19 изиграни мача и е измежду полуфиналистите за националната купа.

Половин час преди началото на мача Марица – РК Кан в сряда вечерта, от 18:00 б.в., феновете в зала Колодрума ще могат да се насладят на осъществяванията на виртуозната пловдивска цигуларка Таня Тингарова.

Все още има налични билети за дуела. Продават се в мрежата на Ticketportal. До възможното им привършване ще се оферират и на касата в зала Колодрума преди мача. Както към този момент бе оповестено, ВК Марица ще подари по един лев от всеки продаден билет за благотворителната акция Сърце за Ники.

Срещата ще бъде излъчена директно по Българска национална телевизия 3, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Съдии на мача ще бъдат Ари Йокелайнен от Финландия и Сусана Родригес Хатива от Испания, а пратеник на ЦЕВ – Михаил Подлознъй от Русия. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР