След близо година отсъствие от репертоара, два от най-успешните спектакли

...
След близо година отсъствие от репертоара, два от най-успешните спектакли
Коментари Харесай

„Том Сойер“ и „Кучето, което не можело да лае“ се завръщат на сцената на Куклен театър – Русе

След близо година неявяване от репертоара, два от най-успешните спектакли на Куклен спектакъл – Русе още веднъж ще зарадват феновете през октомври. Това са постановките „ Том Сойер “, по романа на Марк Твен, и детският театър „ Кучето, което не можело да лае “, по приказката на Джани Родари. И двете представления са носители на влиятелни награди и дават обещание да завладеят публиката със своите вълнуващи и докосващи истории.

„ Завръщането на тези два спектакъла е отговор на многочислените запитвания от нашата вярна аудитория, и се гордеем, че можем да предложим постановки с такова качество на фенове от разнообразни възрасти “, споделя шефът на театъра Теменуга Хараланова.

„ Том Сойер “ ще се играе на 10 октомври (четвъртък) от 19:00 ч.. Спектакълът, отличен с премия за „ Съвременен прочит “ от Националния куклено-театрален фестивал „ Михаил Лъкатник “ в Ямбол, е ориентиран към фамилна аудитория и деца над 10 години. Той ни придвижва в света на Марк Твен, където свободният дух на Том Сойер го води към незабравими завършения и провокации. Режисурата и драматизацията са дело на Валентин Владимиров – Валяка, сценографията е на Наталия Гочева, а музиката е композирана от Пламен Мирчев – Мирона. В функциите ще забележим Кремена Станева, Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Димитър Пишев и Васил Маринов.

На 13 октомври (неделя) от 11:00 и 12:30 ч., най-малките фенове ще могат да се насладят на спектакъла „ Кучето, което не можело да лае “ от майстора на детския роман Джани Родари, който е притежател на премия за „ Колективна игра “ от Международния фестивал на театрите за деца в Баня Лука, Босна и Херцеговина (2023 г.). Този покъртителен театър, предопределен за деца над 3 години, споделя историята на малко кученце, което не може да лае и търси своето място в света измежду другите животни. Режисурата и драматизацията са дело на Деница Дончева, а сценографията и куклите са основани от Георги и Таня Пасеви. В спектакъла вземат участие Радинела Тотева, Христина Стоянова, Васил Маринов, Кремена Станева и Мартин Маринов.

Билетите за двете постановки към този момент са в продажба и могат да бъдат закупени през формалния уебсайт или на касата на Куклен спектакъл – Русе на ул. „ Княжеска “ 9.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР