След близо двуседмична пауза, българи в Чикаго отново се събраха

...
След близо двуседмична пауза, българи в Чикаго отново се събраха
Коментари Харесай

Българи в Чикаго се събраха в подкрепа на протестите у нас


След близо двуседмична пауза, българи в Чикаго още веднъж се събраха в поддръжка на митингите в България. Демонстрантите демонстрираха своята съпричасност, макар тропическите горещини от над 30 градуса по Целзий и разрастналата се пандемия в Съединените щати.

Снимка: btvnovinite.bg На митинга пристигна и един от най-старите политически имигранти в Чикаго – 87-годишният Илия Консулов, избягал от България през 60-те години на предишния век.
Протестни акции на българи и в огромни градове в Европа и по света Протести на наши сънародници е имало в Лондон, Париж, Берлин, Хамбург, Кьолн, Манхайм, Мюнхен и Прага
“Протестирам дружно с братята българи в България, да покажем, че нашето присъединяване с тях, че тази наша България би трябвало да се ръководи от естествени хора”, разяснява той.

Снимка: btvnovinite.bg “Продължаваме да бъдем съпричастни с нашите сънародници в България и да им кажем, че ще бъдем с тях. Докато те са на " Орлов мост”, до тогава и ние ще сме в Чикаго”, показа уредникът на митинга Даниел Дженев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР