След близо два часа дебати за чистотата на София столичните

...
След близо два часа дебати за чистотата на София столичните
Коментари Харесай

СОС не прие план-сметката за почистване за догодина. Фандъкова: Заради изборите партиите не мислят за града

След близо два часа диспути за чистотата на София столичните общински съветници не одобриха план-сметката за почистването на града през 2023 година, предава " Дарик ".

Това значи, че през идната година ще се чисти с план-сметката от тази, която е 238 млн. лева, а общият размер на отхвърлената е 260,2 млн. лева

Според опозицията градът не се чисти добре, контейнерите за отпадък са претъпкани, а миенето на улици не е задоволително, макар че всяка година се дават повече пари. Не мина и предлагането на Българска социалистическа партия такса битови боклуци за физически лица за 2023 година да бъде понижена с 15%.

„ За страдание виждаме, че атмосферата от Народното събрание се придвижва и в залата на Столичния общински съвет. Предстоящите локални избори стимулират доста политически сили да мислят за партийните си въпроси, а не за града. Днес общинският съвет не поддържа повече миене в града, не поддържа построяването на фотоволтаични съоръжения в завода за боклуци, с което да се понижат сметките на завода, и не поддържа повече средства за районните кметове за поддържане на междублоковите пространства. Това е резултатът от цялата полемика ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска след гласуването.

Тя сподели, че София има система за боклуци и със средствата, които са били разполагаем през 2022 година, ще се обезпечи почистването на града през 2023 г.  

" Много постоянно се е случвало политически сили да водят акции против кмета посредством отпадъците ", сподели още Фандъкова, предава  " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР