След близо четиричасов коалиционен съвет в неделя вечерта лидерите на

...
След близо четиричасов коалиционен съвет в неделя вечерта лидерите на
Коментари Харесай

Коалиционният съвет приключи, лидерите без изявления за медиите -

След близо четиричасов съдружен съвет в неделя вечерта водачите на Българска социалистическа партия, Демократична България и Продължаваме промяната напуснаха постройката на Министерския съвет през задния вход и без изказвания за медиите. „ Никой от тях не се спря при чакащите публицисти, с цел да опише какво са решили на изключителната съдружна среща в неделя. “ – заключи БГНЕС.

Лидерите на трите партии в обединението, без Има Такъв Народ, се събраха на диалог за опциите ра реализация на третия изследователски мандат.

В петък водачът на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща договарянията за сформиране на кабинет. Причината беше среща на парламентарната група на Демократична България в зала „ Запад “ на Народното събрание, която бе излъчена онлайн в общественото пространство. На нея съпредседателят на Демократична България Христо Иванов проучва пред сътрудниците си по какъв начин вървят консултациите за държавно управление. Днес пък водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, чиято партия държи досието с третия мандат за сформиране на държавно управление сподели, че договаряния с Има Такъв Народ повече няма да се водят.

„ Нека да чуем какво ще рапортува госпожа Нинова, тъй като тя е мандатоносител, и ще обсъдим по-нататъшните ходове, сподели Атанас Атанасов, съпредседател на „ Демократична България “, на влизане в Министерския съвет по-рано вечерта в неделя.. „ Това, че толкоз време имахме съмнение, че ни е конфигуриран " сламен човек ", се оправда и, за жалост, отиваме за следващ път на избори. Всеки в страната е наясно кой ги провокира и за какво. Не знам дали няма някаква опция депутатите от Има Такъв Народ да се разграничат от този, който ги е конфигурирал. “ – добави Атанасов, представен от Българска телеграфна агенция.

В понеделник, 18 юли, президентът Румен Радев връчи на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ мандат за сформиране на кабинет в границите на настоящето 47-мо Народно заседание. Левицата предложения на диалози сътрудниците от обединението – Политическа партия и Демократична България, както и напусналите ръководството Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия реши да предложения на диалози също спортния министър в оставка Радостин Василев и шестимата депутати, които се отделиха от Има Такъв Народ. След първия кръг диалози, които бяха отдадени единствено на управническата стратегия, идната седмица предстояха нови диалози – за състав и конструкция на Министерски съвет.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР