След близо четири часа спорове и дебати народните представители приеха

...
След близо четири часа спорове и дебати народните представители приеха
Коментари Харесай

Джемкорп праща Петков и Василев в ДАНС

След близо четири часа разногласия и диспути народните представители одобриха със 129 гласа „ за “ Доклада за активността на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От парламентарните групи на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Български напредък “ и „ Възраждане “ поддържаха отчета и нито един от техните депутати не гласоподава „ срещу “ или „ въздържал се “. Единствените, които гласоподаваха срещу бяха „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. От Политическа партия се въздържаха двама депутати, а от „ Демократична България “ – шестима.
Десислава Трифонова от ГЕРБ, която беше и ръководител на комисията, уточни, че по времето на кабинета „ Петков “ с изключение на подозрения за далавери и обири, капиталовата политика в страната е била извънредно слаба. По думите ѝ за седем месеца той е привлякал директни задгранични вложения единствено за 43 милиона евро. Тя добави още, че Кирил Петков е скрил данни, свързани с „ Джемкорп “, които е получил от ДАНС, от част от съдружните си сътрудници: „ И за жалост, няма по какъв начин да бъдат разкрит без ДАНС да наруши интернационалните си съглашения. Председателят на ДАНС беше изслушан на закрито съвещание, на което съвещание изнесе всички тези данни, и както стана ясно от всички документи по този отчет, той в действителност го е крил този отчет три месеца, в това число и от съдружните си сътрудници. Това приказва единствено и само за морала на господин Кирил Петков “. Докладът на Временната комисия би трябвало да бъде изпратен до Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Министерския съвет, които би трябвало да подхващат по-нататъшни дейности.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР