След близо 6 месеца издирванеПредставили се за служители на ГДБОП

...
След близо 6 месеца издирванеПредставили се за служители на ГДБОП
Коментари Харесай

Курсанти от МВР задържани за грабеж

След близо 6 месеца търсене
Представили се за чиновници на ГДБОП и отмъкнали компютри, хард дискове и телефони

Съдът им наложи арест

Двама курсанти от Академията на Министерство на вътрешните работи са арестувани за въоръжен обир. Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 23-годишните младежи с букви К. И. и Л. И.

Престъплението било осъществено на 9 октомври предходната година. Около 22,40 часа двамата курсанти и още двама незнайни досега техни приятели нахлули в апартамент в кв. „ Кръстова вада” в София. Те се показали за чиновници на ГДБОП и с бърза хватка тръшнали притежателя на жилището на пода. Сложили му белезници и насочили револвер против него. После почнали да тършуват из жилището. Задигнали близо 10 000 лв. преносим компютър, настолен компютър с сложена в допълнение видео карта и два външни хард диска. Прибрали и два мобилни телефона, както и 27-инчов екран.

След грабежа било формирано досъдебно произвеждане. Били разпитани очевидци и са направени експертизи. След близо 6 месеца търсене, двама от грабителите били разкрити и хванати. Оказало се, че те са курсанти в академията на Министерство на вътрешните работи.

Техните съучастници още се търсят. Предполага се, че нападението било осъществено, с цел да се задигне специфичен компютър, посредством който се добивали биткойни.

Състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че действието е добре планувано и че има действителна заплаха обвинените да се укрият или да извършат друго закононарушение и наложи арест на двамата курсанти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР