След близо 6 години на поста министър-председател на Нова Зеландия,

...
След близо 6 години на поста министър-председател на Нова Зеландия,
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия се оттегля, нямала достатъчно енергия

След близо 6 години на поста министър-председател на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн разгласи, че ще се отдръпна. Ардърн направи изненадващото известие по време на първата си конференция за 2023 година

 
Днес разгласявам, че няма да се кандидатирам за преизбиране и че мандатът ми като министър-председател ще завърши не по-късно от 7 февруари. Това бяха най-пълноценните пет години и половина в живота ми, само че пристигнаха и със своите провокации. Знам какво изисква тази работа и знам, че към този момент не разполагам с задоволително сила, с цел да я правя заслужено. Толкова е просто.
Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия

Избрана за министър-председател през 2017 година, на 37-годишна възраст, Ардърн е най-младата жена, заставала отпред на държавно управление в света, и едвам втората, която става майка, до момента в който към момента заема поста.

 
Не напущам, тъй като считам, че не можем да спечелим изборите, а тъй като имам вяра, че можем и ще го създадем. Единствената забавна позиция, която ще откриете е, че откакто изминаха шест години на някои огромни провокации – аз съм човек, политиците са хора, даваме всичко от себе си, до момента в който можем. 
Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия

Ардърн беше отпред на Нова Зеландия по време на пандемията от Ковид-19 и последвалата криза и терористичната офанзива против джамии в Крайстчърч. 

Оставката й ще влезе в действие след назначението на нов министър-председател. 

Гласуването за избор на нов водач на Лейбъристката партия ще се организира тази неделя, а парламентарните избори – на 14 октомври.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР