След близо 4 години отсъствие, Eastern & Oriental Express отново

...
След близо 4 години отсъствие, Eastern & Oriental Express отново
Коментари Харесай

Eastern & Oriental Express се завръща с нов маршрут и по-скъпи билети

След близо 4 години неявяване, Eastern & Oriental Express още веднъж потегля по релсите.   

Тази седмица влакът, ръководен от компанията за първокласни пътувания Belmond, посрещна първите си пасажери, откакто излезе от придвижване през пандемията.  

Емблематичната железница работи в Югоизточна Азия от 1993 година, когато за първи път стартира да транспортира пасажери сред Сингапур и Банкок, напомня CNBC. 

Какво ново

Няколко основни детайла на влака обаче са изменени, в това число маршрутът му.

Сега Тайланд e сменен с две нови пътувания, които стартират и свършват в Сингапур, и преглеждат разнообразни елементи от Малайзия.

Арно Шампеноа, старши вицепрезидент по маркетинга и марката на Belmond, разяснява, че смяната се постанова, защото за последните четири години желанията на пасажерите също са станали разнообразни и в този момент те държат да опознават дестинациите на по-дълбоко равнище.

" Идеята беше да се съсредоточим върху една страна и да предложим два разнообразни маршрута. Така че на западния бряг минаваме през Сингапур до Пенанг, а по-късно до Лангкави. А на другия маршрут отиваме в националния парк на Малайзия, с цел да усетим джунглата и природата ", изяснява специалистът на компанията.

Новите направления са сезонни, като " Същността на Малайзия " ще се извършва от ноември до февруари, а " Дивата Малайзия " – от март до октомври.

Влакът също е освежен в малайзийски жанр - от интериора на купетата до храната.

Вечерята и следобедният чай са основани от Андре Чанг, фамозния тайвански готвач от сингапурския ресторант Andre, отличен с две звезди " Мишлен ".

Цената

Цените за четиридневни пътувания с три нощувки стартират от 3410 $ на човек, което включва храна, питиета и планувани развлекателни действия.

Това е по-евтино от други първокласни влакове, които употребяват версии на Oriental Express, в това число венецианския Simplon-Orient-Express на Belmond, който извършва направления из Европа от 1982 година

Според уеб страницата на компанията цените стартират от 4430 $ на човек за еднодневно пътешестване в исторически вагон.

Цената на влаковете Orient Express La Dolce Vita на Accor, които ще стартират да се движат по-късно тази година, е 2686 $ на човек на вечер за първокласна кабина.

Според уеб страницата на компанията пасажерите могат да се записват авансово за пътуванията, които се правят най-вече в Италия.

Цените за влаковете La Dolce Vita на Accor означават сензитивно покачване, откакто предварителната резервация беше отворена за първи път през декември 2022 година с цени от 2153 $ на човек на нощ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР