След близо 4 часа и половина игра, Григор Димитров отпадна

...
След близо 4 часа и половина игра, Григор Димитров отпадна
Коментари Харесай

Григор се бори лъвски, но отпадна от Откритото първенство на Австралия

След близо 4 часа и половина игра, Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. За първи път от 2013 година насам българинът не откри място измежду най-хубавите 32-ма на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Роденият в Хасково тенисист не съумя да се оправи с 22-годишния американец Томи Пол, който е номер 80 в международната класация. Той загуби след 4:6, 6:7(6), 6:3, 7:6(3), 6:7(3).

Снимка: Reuters

Първият сет стартира умерено, като Григор взе първото си подаване на 0. Пол обаче не отстъпваше по нищо на българина. Двамата тенисисти не позволиха неточности при свои сервис съвсем до края. При 4:4 американецът съумя да реализира пробив, който му донесе и първия сет.

Втората част на мача беше извънредно напрегната. Двамата на корта демонстрираха отлична игра и зарадваха публиката с атрактивни отигравания. Това докара до тайбрек, в който американецът беше по-добър и поведе с 2:0 сета.

Снимка: Reuters

Григор погледна към обрата с пробив в самото начало на третия сет, само че Пол реагира незабавно и съумя да изравни. Българинът още веднъж поведе за 4:3 и по-късно затвърди преимуществото си, а по този метод и елементарно понижи изоставането си на 1:2 сета.

Четвъртата част стартира с замяна на пробиви. Деветият гейм беше извънредно оспорван. Американецът имаше няколко благоприятни условия да поведе, само че Димитров съумя да се измъкне от заплетената обстановка. Така се стигна до нов тайбрек. В него българинът поведе безапелационно с 4:0 и елементарно изравни.

Снимка: Reuters

Двамата тенисисти бяха очевидно изтощени при започване на решителния пети сет. Димитров обаче съумя да осъществя пробив за 3:2. Пол не се отхвърли и възвърне тъждество в сета. Григор осъществя и втори пробив, който противникът му върна. Американецът поведе в резултата, а по-късно се стигна до трети тайбрек в мача. В него Пол беше решителен - 10:3.

Загубата на Димитров ще докара и до негов спад в ранглистата, защото през предишния сезон той игра в четвърти кръг на Откритото състезание на Австралия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР