След близо 3-месечен ремонт, асфалтовата настилка, както част от тротоарите

...
След близо 3-месечен ремонт, асфалтовата настилка, както част от тротоарите
Коментари Харесай

Множество сигнали за дефекти по новия бул. Монтевидео

След близо 3-месечен ремонт, асфалтовата настилка, както част от тротоарите по бул. „ Монтевидео” в София към този момент са подготвени, а от 15 септември е пуснато и придвижването по новоремонтирания сектор. 5 дни по-късно първите недостатъци са факт, оповестява бТВ.

Част от поставените единствено преди дни тротоари и бордюри към този момент са счупени, а тук-там даже липсват плочки. Наша инспекция сподели и че фугите също не са запълнени и има разстояние от няколко сантиметра.

От общината обясниха, че още преди 15 септември са предиздвикали компанията реализатор да оправи „ вълнообразно” поставените бордюри. А след инспекция са им пратили и лист с други недостатъци, които би трябвало да отстранят – измежду тях счупени плочки и бордюри.

Въпреки че движeнието в сектора е пуснато, ремонтът на тротоарите продължава. Поради тази причина е позволено придвижването на пешеходци по двете крайни ленти на пътното платно, също от 15 септември. Движението на коли до построяването на бордюрите пък е позволено в двете междинни ленти.

Пешеходци намират проекта за придвижване като рисков, само че съгласно Столичната общината заплаха няма. А по този метод хем минувачите няма да „ прескачат павенца”, хем и строителите ще могат „ да си довършат тротоарите на спокойствие”.

Ремонтът се чака да завърши до началото на месец октомври. А в случай че по-късно се появят и други недостатъци – те ще са за сметка на изпълнителя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР