След близо 3 часа докладване пред депутатите за отзоваването на

...
След близо 3 часа докладване пред депутатите за отзоваването на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не съм взимал еднолично решение, шпионите са набелязани от март

След близо 3 часа докладване пред депутатите за отзоваването на съветски дипломати Кирил Петков разгласи обвиняванията, че е взел решението еднолично, като " опит за политически маневри ". Надявам се, че след днешното чуване, откакто изслушахме всички служби и те потвърдиха това, което ви споделям, действително депутатите се срещнах с истината, съобщи министър председателят в оставка.

" Ясно стана, че това е много дълъг развой, който е почнал през март. Първите отчети са от март, след това април, май, юни.. Имахме Съвет по сигурността с всички служби и много от министрите. В момента не сме в естествена обстановка, войната в Украйна провокира нова обстановка в целия Европейски Съюз, а Русия беше оповестила България за вражеска страна ", заключи Петков. И акцентира, че финалното отзоваване е направено от Външно министерство, не от него персонално.

Той означи, че съветското посолство продължава да има над 40 чиновници. Те са огромна численост спрямо доста от европейските страни, добави Петков.

Петков бе запитан да разяснява решението на Българска социалистическа партия от по-рано през днешния ден, когато водачът на алените Корнелия Нинова съобщи, че поставя завършек на договарянията с „ Продължаваме промяната “ (ПП) точно поради случилото се с съветските дипломати.

„ За тия решения постоянно утрото е по-мъдро от вечерта “, сбито сподели Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР