След близо 2-годишно прекъсване Boeing 737 Max отново ще излети,

...
След близо 2-годишно прекъсване Boeing 737 Max отново ще излети,
Коментари Харесай

Boeing 737 Max с първи полет утре след 2-годишно прекъсване

След близо 2-годишно спиране Boeing 737 Max още веднъж ще излети, и то още на следващия ден, когато бразилската самолетна компания GOL ще стане първата в света, направила комерсиален полет с модела след двете съдбовни произшествия, провокирани преди заземяването му през 2019 година.

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати даде зелена светлина за осъществяване на летателна дейност на 18 ноември, а все още Бразилия е единствената друга страна, чийто авиационен регулатор позволи полетите на лайнера. Все по-близо до същия ход са Европа и Канада, написа CNN.

От GOL, най-голямата самолетна компания за вътрешни полети, която работи само с Boeing, обявиха, че ще употребяват самолета за направления от и до своя хъб в Сао Пауло, само че без да разкриват точната дестинация за първите полети. Пасажерите ще бъдат осведомени, че ще пътуват със 737 Max, а тези от тях, които откажат да се качат на борда му, ще могат да заменят билетите си, тъй че да пътуват с различен аероплан.

Проведено е в допълнение образование на 140 от водачите за това по какъв начин да ръководят новите системи за сигурност.

Трите американски самолетни компании, които разполагат във флотилията си с този модел – American Airlines, United и Southwest, не бързат с въвеждането му в употреба. American ще е първата, която ще го употребява за полет сред Маями и Ню Йорк на 29 декември, до момента в който Southwest счита да изчака до пролетта на 2021 година.

Миналата седмица нискобюджетният авиопревозвач Ryanair разгласи поръчка за допълнителни 75 самолета 737 Max, които да добави към по-ранната поръчка за други 135. Същевременно обаче други самолетни компании са анулирали поръчките си за 565 самолета към 31 октомври тази година, като множеството бройки – 448, са отказани през 2020-а, основно поради пандемията от новия ковид, вследствие на която броят на пасажерите падна фрапантно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР