След близо 15 часа заседание в късните часове на нощта

...
След близо 15 часа заседание в късните часове на нощта
Коментари Харесай

ПОСРЕД НОЩ: Създадоха комисии за „Турски поток“, „Лукойл“ и за разследване на агенция „Митници“

След близо 15 часа съвещание в късните часове на нощта депутатите сътвориха няколко основни краткотрайни комисии - за " Турски поток ", за " Лукойл " и такава, която да се заеме с следствие наагенция " Митници ".

Парламентът реши краткотрайна комисия да ревизира всички обстоятелства и условия по отношение на изчезналия стратегически документ " Пътна карта за реализация на плана за уголемение на газопреносната система на България ", както и всички обстоятелства и условия по отношение на реализацията на плана " Турски поток " на територията на Република България. Решението пристигна след над четири часа диспути сред народните представители и серия от почивки.

Малко по-късно Народното събрание гласоподава основаване на краткотрайна комисия, обвързвана с дерогацията, употребена от „ Лукойл “. Депутатите гласоподаваха комисията да бъде основана на паритетен принцип, само че не съумяха да изберат ръководител.

Малко преди да приключат депутатите взеха решение и краткотрайна комисия в Народното събрание да проверява корупционните практики в организация „ Митници “ и възможната роля на Асен Василев в тях. Проекторешението беше импортирано от „ ИТН “ (ИТН). То бе гласувано със 133 гласа “за”, 10 “против” и 40 “въздържал се”.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР