След близо 10 години като премиер на Люксембург - Ксавие

...
След близо 10 години като премиер на Люксембург - Ксавие
Коментари Харесай

В Люксембург избират нов парламент

След близо 10 години като министър председател на Люксембург - Ксавие Бетел може да си тръгне от поста на фона на днешните избори за парламент. Според изследванията преди вота един от съперниците му - Люк Фриден, ще получи повече гласове, макар че няма да бъдат задоволителни, с цел да сформира кабинет независимо.

Евентуална коалиция може да изисква поддръжката на повече от една партия в 60-местния парламент. А, който и да бъде идващият министър-председател, ще би трябвало да отговори с ограничения на рецесията с жилищата. 

Хората са недоволни, че не могат да заплащат наемите си, а да имат личен дом се оказва още по-трудно, тъй като тук-там цените стартират от 10 000 евро за квадратен метър.

 
Това не е нищо ново, продължава от години, само че става все по-лошо. Получава се, тъй като Люксембург е финансово прелъстителен. Много хора идват да работят тук.
Жан-Мишел Кампанела, Асоциация за отбрана на наемателите Mieterschutz
Трябва да минете границата, с цел да намерите къде да живеете. И не е наложително да сте чужденец – и младежите от Люксембург пътуват до друга страна и живеят там, когато изоставен дома на родителите си.
Паскал Зауру, жител

Но освен гъстотата на популацията се оказва проблем. „ В продължение на 30 години строителството е ориентирано към вложители и все по-малко към елементарния покупател. Сега, когато вложителите не купуват поради високите лихвени проценти, няма строителство и обстановката е пагубна “, споделя откривателят Антоан Пакуд.

Високите заплати са един от привлекателните фактори за идващите задгранични жители, които също търсят дом – минималното заплащане е близо 2300 евро на месец.

Люксембург е една от най-богатите страни в света с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, което надвиши 125 хиляди евро предходната година. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР