След Берлин, Залцбург и Постдам, трио Аматис ще зарадва и

...
След Берлин, Залцбург и Постдам, трио Аматис ще зарадва и
Коментари Харесай

Трио Аматис в Дни на Австрийската култура в Бургас

След Берлин, Залцбург и Постдам, трио Аматис ще зарадва и бургаската аудитория с виртуозни осъществявания във вторник, в 19.30 часа,в зала 2 на Експо център “Флора ”. Концертът е кулминационната точка в програмата на обичайните Дни на Австрия в Бургас, проведени от Посолството на Австрия в България, Община Бургас и Почетното консулство на Австрия в Бургас.

Успешното трио Аматис е учредено в Амстердам през 2014 година В момента музикантите живеят и работят в Залцбург, Австрия. Немскатацигуларка Леа Хаусман, английският виолончелист Самуел Шепърд и холандско-китайският пианист Менджие Хан са известни със своята сила, прозорливост, креативност, другарство и пристрастеност. Триото се счита за един от водещите ансамбли на своето потомство.

Трио Аматис е гастролирало в 43 страни на 5 континента и е печелило доста огромни интернационалните състезания и награди. Те са актьори от новото потомство на BBC Radio 3 и са определени за ECHO Rising Stars (Европейска организация на концертните зали) от Elbphilharmonie Hamburg, Köln Philharmonie, Festspielhaus Baden-Baden и Dortmund Konzerthaus. Триото е удостоено с някои от най-престижните музикални награди от цялостен ​​свят, в това число Kersjesprijs от Холандия и премията Borletti-Buitoni Trust Fellowship.

Билети- на касата на Флората.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР