След автогол на бразилеца Едер Милитао Барселона победи с 1:0

...
След автогол на бразилеца Едер Милитао Барселона победи с 1:0
Коментари Харесай

Барса тресна Реал за Купата

След автогол на бразилеца Едер Милитао Барселона победи с 1:0 Реал (Мадрид) в първия мач сред двата тима от полуфиналите за купата на Краля по футбол в Испания.

Мачът на " Сантяго Бернабеу " бе много нервозен и с куп нарушавания и картони и за двата тима, от което пострада качеството на играта. Домакините от Реал въобще не съумяха да насочат прецизен удар към вратата на Марк-Андре тер Щеген за 90-те минути на мача, до момента в който Барселона приключи единствено с два в очертанията.

Реал стартира малко по-активно срещата и в 12-ата минута Карим Бензема прати топката в мрежата на противника, само че попадението му бе анулирано поради засада. Чак в средата на първото полувреме Барселона погледна по-смело към вратата на Тибо Куртоа и още при първата си добра опция стигна до гол. В 26-ата минута Франк Кесие бе изведен самичък против Куртоа. Неговият удар бе избит от белгийския пазач, само че топката уцели бягащия наоколо Милитао и влезе във вратата на Реал за 0:1.

До почивката не се случи нещо по-интересно, а след нея Барселона бе доста близо и до втори гол. В 72-рата минута Кесие стреля рисково, само че топката не попадна във вратата, защото бе спряна от съотборника му Ансу Фати. Реал пропусна най-хубавата си опция за равнене в последните секунди на постоянното време, когато доста рисков удар на резервата Родриго мина настрана от вратата.

Двубоят ще се запомни и с това, че бе 46-ото " Ел Класико " за капитана на Барселона Серхио Бускетс. Така той излезе отпред във безконечната ранглиста по най-вече изиграни мачове сред Реал и Барселона, задминавайки легендите на двата клуба Серхио Рамос и Лионел Меси, които имат по 45.

Реваншът, който ще се играе на " Ноу Камп " в Барселона, е на 5 април. Преди него двата тима ще се срещнат в каталунската столица и в мач от шампионата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР