след атентата в сърцето на Истанбул вчера. 46 души са

...
след атентата в сърцето на Истанбул вчера. 46 души са
Коментари Харесай

Атентатът в Истанбул: Разкази пред специалните пратеници на bTV


след атентата в сърцето на Истанбул през вчерашния ден. 46 души са арестувани досега, в това число дамата, обвинена, че е оставила взривното устройство на скамейка на оживената пешеходна улица Истиклял.

Полицията популяризира фрагменти от щурма на жилището на хипотетичната атентаторка.

Камери са запечатали обвинената преди гърмежа. Вътрешният министър на Турция упрекна Кюрдската работническа партия за кървавото нахлуване, което лиши живота на 6 души, а други 81 бяха ранени.

Специалните пратеници на bTV репортерът Владислава Тричкова и операторът Огнян Кръстев наблюдават следствието към детонацията в Истанбул.

На метри от мястото, където , срещаме Абдул. 20 минути, откакто през вчерашния ден си потегля от работа, бомбата избухва. В магазина на промяна е застъпил синът му.

Снимка: Редакторски екип


„ Звънна ми и ми сподели – „ Ела бързо. Има бомба “. Беше безусловно на 15 метра, през два магазина от моя. Взех такси и пристигнах за 5 минути “, показа пред bTV мъжът.

В същото време, покрай Истаклял е и Февзие Акман. За атентата, схваща половин час по-късно, когато излиза на една от оживените улици наоколо до атентата.

Снимка: Редакторски екип


„ Докато се придвижвах натам нямаше никаква суматоха. Като се качих в колата разбрах, че е имало гърмеж “, изясни тя.

Снимка: Редакторски екип


Според управляващите в Турция обвинената е поставила сака с взривното вещество, а по-късно си потегля с такси.

Днес мястото на случая към този момент не е отцепено. А за случилото се през вчерашния ден припомнят счупените витрини, засиленото полицейско наличие и цветята.

На мястото на гърмежа започнаха огледите. Изземат се фрагментите от камерите в региона. На тях се вижда жена, за която се допуска, че е в центъра на атентата. По думите на правосъдния министър тя седи на скамейка в региона повече от 40 минути. Тръгва си минути преди гърмежа.

Снимка: Редакторски екип


По данни на вътрешния министър на Турция офанзивата е осъществена от неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия и по-точно нейният сирийски клон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР