След атаките на Хамас от 7 октомври израелските официални лица

...
След атаките на Хамас от 7 октомври израелските официални лица
Коментари Харесай

Израел се стреми да възпре иранските прокси атаки с нападение над консулството

След офанзивите на Хамас от 7 октомври израелските публични лица ясно дадоха да се разбере, че ще създадат всичко належащо, с цел да възстановят възпирането на еврейската страна. Но тази седмица хипотетичният израелски удар против консулството на Иран в Дамаск беше внезапна стъпка в дейностите против неговия безжалостен зложелател от началото на войната.

Ударът, който умъртви Мохамед Реза Захеди, считан за върховен пълководец на Иранските сили Кудс в Сирия и Ливан и шестима други ирански военни - възобновиха опасенията, че войната Израел-Хамас може да прерасне в пълномащабен районен спор.

И въпреки всичко анализаторите споделиха, че за Израел, страна във война във неприятелски район, ударът е риск, който си коства да се поеме, с цел да се покачат разноските за офанзивите, които Иран и неговите поддръжници в Близкия изток нарекоха Оста на съпротивата, започнаха против еврейската страна.

„ Ясното схващане в Израел е, че в случай че иранският режим не заплати висока цена за игрите, които организира посредством фиктивен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР