След атаката срещу Кембридж Аналитика, компанията, която използваше нелегално събирани

...
След атаката срещу Кембридж Аналитика, компанията, която използваше нелегално събирани
Коментари Харесай

YouTube нелегално събира данни на деца

След офанзивата против " Кембридж Аналитика ", компанията, която използваше незаконно събирани данни от фейсбук за политически работа, назрява нов скандал. Този път на прицел е YouTube. Компанията, настояват от 20 организации за протекция на детето, незаконно събира данните на консуматори под 13 години.
" Гугъл натрупа обилни облаги от това, че употребява и проучва персоналните данни и желания на децата, които изплолзват YouTube. Това се е случвало години наред и включва повече от 10 милиона деца единствено в Америка ", твърди една от организациите.
Според разпоредбите на най-голямата търсачка, никой не може да си направи профил в Гугъл, в случай че не е навършил 13 години. Много постоянно децата обаче просто лъжат за възрастта си и се записват. Или пък просто употребяват профилите на родителите си, сигнализират от организациите. Това дава опция на Гугъл да събира информация от търсенията им в мрежата и след това да таргетира реклама към тях. И макар, че от компанията заявяват, че не вършат по този начин, е ясно, че при евентуално постоянно търсене на думата " играчка ", по-късно на децата се оферират таман такива реклами на играчки, споделят още от организациите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР