След атаката на Иран срещу Израел социалните мрежи се опитват

...
След атаката на Иран срещу Израел социалните мрежи се опитват
Коментари Харесай

ИИ рекламира фалшиви видеа от атаката на Иран срещу Израел – и Илон Мъск падна в капана

След офанзивата на Иран против Израел обществените мрежи се пробват да спрат подправеното наличие, което се усилва експоненциално. Не единствено, че не съумяват, а новият чатбот с изкуствен интелект на Х (бившият Туитър) в допълнение усили разпространяването, като промотира подправено видео от офанзивата.

Разрушения има и по път в планинския район Хермон

Дори Илон Мъск показа подправеното видео, а обявата му по-късно беше изтрита.

Припомняме, че в събота Иран нападна Израел с дронове и ракети. Причина за това стана израелски удар по консулството на Иран в Сирия.

Клипът, който циркулираше онлайн от първите часове на офанзивата до през днешния ден твърди, че демонстрира усилена ракетна офанзива против Тел Авив. Новият чатбот на Х даже ускори разпространяването му, като го означи за законен.

Видеото нормално е съпроводено от някакъв тип текст, който разказва жестоките удари против града, предизвикали съществени заличавания. „ Огънят на пъкъла гори “, написа в една от изявленията.

Съединени американски щати предизвестиха, че Иран ще бъде държан виновен, в случай че има още военни дейности

Клипът в действителност демонстрира ракетна офанзива против окупирания от Русия град Севастопол в Крим. Публикуван е за първи път през март, за офанзивата е обявено даже в медиите.

Видеоклиповете, в които ракети удрят Израел без да бъдат прехванати от отбраната на страната, също се оказват множеството подправени. Като този по-долу, да вземем за пример.

Появиха се и изказвания, че Израел бързо е дал отговор на иранските удари, като е бомбардирал Техеран назад. Тук има и подправени изказвания, че Мосад са признали за офанзивата.

Онлайн се появиха и клипове, в които тълпи от хора честват пред джамията Ал-Акса в Ерусалим. Потребители пишат, че видеата демонстрират мюсюлмани, които честват офанзивата против Израел. И тези клипове са подправени.

Снимка: Reuters

Кой се върза?

Проверители на обстоятелства побързаха да рапортуват, че притежателят на Х Илон Мъск е споделил клипът, за който се твърди, че демонстрира Тел Авив. Публикацията беше бързо изтрита от профила му.

Сирени за предизвестие в Ерусалим

Платформата би трябвало да има проверители на вести за публикациите, които се курират на началната ѝ страница. Но след договорката Илон Мъск уволни целия човешки екип на платформата. Сега ИИ преценя дали дадена вест е същинска или подправено и явно – не умее да ги разграничава.

Иранската национална телевизия също сподели видеоклип от обществените мрежи, за който се твърди, че демонстрира ударите в Израел.

Клипът в действителност демонстрира пожар в Тексас през март месец.

 Първи фрагменти от вредите в Израел след въздушното нахлуване на Иран (ВИДЕО) Светът 2 мин. Първи фрагменти от вредите в Израел след въздушното нахлуване на Иран (ВИДЕО)  След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението? Светът 3 мин. След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението?  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  Първи фрагменти от вредите в Израел след въздушното нахлуване на Иран (ВИДЕО) Светът 2 мин. Първи фрагменти от вредите в Израел след въздушното нахлуване на Иран (ВИДЕО)  След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението? Светът 3 мин. След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението?  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР