След арестите в Агенцията за българите в чужбина стана ясно,

...
След арестите в Агенцията за българите в чужбина стана ясно,
Коментари Харесай

Държавата въвежда нови мерки срещу търговията с български паспорти

След арестите в Агенцията за българите в чужбина стана ясно, че цената за продажба на български паспорти е стигала до 5000 евро. Сега претендентите ще подават документи и ще си записват изявленията за поданство единствено онлайн, оповестява bTV.
От Правосъдното министерство регистрират взрив на претендентите за българи през 2018 година Над 22 000 души са поискали български паспорт, съвсем две трети от тях са утвърдени, само че близо 8 000 преписки са върнати .
Съветът по поданство е отказал да утвърди документите на повече от 1500 души, а 5800 молби са върнати на Агенцията за спомагателни инспекции.
Причините за това: липса на доказателства за български генезис, на свидетелства за съдимост, както и престъпни регистрации на претендентите в страните, от които идват.
Всеки, който си е плащал сред 300 и 500 евро, обаче е получавал документите си незабавно, стана ясно след акцията на прокуратурата. Новият краткотраен началник на Агенцията отхвърли коментар за забавените преписки. В писмена позиция обаче изясни, че единствено през 2018 година претендентите са над 15 000.
За да съкратят процедурата и огромното очакване за паспорт, от Правосъдното министерство, вкараха онлайн резервации и следене на документите по интернет.
Много от документите - като разрешителни за престояване в България - ведомството към този момент ще си набира единствено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР