След анонсите на очилата Glass през 2012 г. и техния

...
След анонсите на очилата Glass през 2012 г. и техния
Коментари Харесай

Очила заменят лаптопа

След анонсите на очилата Glass през 2012 година и техния неуспех, доста компании се пробваха да трансфорат концепциите на Гугъл в нещо по-логично и действително работещо. Концепцията Glass беше устройство с разширена действителност, при което изображението от смарт телефона беше синхронизирано с устройството под формата на очила върху главата на потребителя. Разработчиците от други компании обаче също не отидоха по-далеч и показаха в своите джаджи нужния най-малко от устройство - карти и маршрутни подсказки и позвънявания.

Nimo вземат решение да са по-различни, създадвайки артикул, който е изцяло независим и е пълновръстен компютър. Nimo Planet са безжични очила, които ви разрешават да работите с няколко работещи прозореца едновременно и са предопределени за работа с документи и офис приложения. Те нямат камера, високоговорители (слушалките могат да бъдат свързани посредством Bluetooth) и нямат лични контроли. Всичко е допустимо най-просто.

Устройството е предопределено да размени преносим компютър по време на път, като се нуждаете единствено от безжична клавиатура и мишка, с цел да го употребявате. Въпреки това наподобява, че компанията към този момент е почнала да разисква личната си система за ръководство, с цел да направи устройството още по-мобилно. Както е означават от Nimo, компанията желае да опрости хардуера допустимо най-вече и да обезпечи оптималната продуктивност.

Резолюцията на очилата е 720p, което е еквивалент на екран от към 50 инча, батерията устоя до три часа. Android се употребява като операционна система. Това знамение работи с процесора Qualcomm Snapdragon XR1. Между другото, идва и с калъф за зареждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР