След анализ на проекта за срещата на върха на Европейския

...
След анализ на проекта за срещата на върха на Европейския
Коментари Харесай

Новият бюджет на ЕС ще изяде парите за инвестиции

След разбор на плана за срещата на върха на Европейския съюз, която стартира през днешния ден, преговорният екип на Европарламента предизвестява, че препоръчаните съкращения на бюджета заплашват дълготрайните вложения в научни проучвания, младежта и цифровия бранш.

Преди срещата в сряда на Съвета по общи въпроси, договарящият екип на Европейския парламент за дългогодишния бюджет 2021-2027 и личните запаси, се срещна с Михаел Рот, министър по европейските въпроси на Германия. Евродепутатите показаха от името на Европейския парламент подробни мнения по отношение на плана на изводи („ преговорна рамка “), показан от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел предишния петък, който ще бъде основа за договарянията на срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира на 17 и 18 юли.

„ Подготвихме и представихме с рекордна скорост позицията си и коментирахме всеки детайл от преговорната рамка. Лидерите на страните членки не могат да подценен позицията на Парламента и ние ги призоваваме да подобрят актуалните оферти. След това чакаме действителни договаряния за многогодишната финансова рамка, личните запаси и инструмента за възобновяване, с цел да можем да дадем единодушието си по законодателните текстове до края на годината. Едновременно с това Парламентът ще договаря по разходните стратегии и инструмента за господство на закона в сходство с процедурата за взаимно взимане на решения, на равни начала със Съвета “, оповестиха евродепутатите.

Паралелно с това, договарящият екип на Екологичен потенциал показа резултата от подробния разбор на препоръчаните от Ш. Мишел суми за бюджета „ Съкращения след съкращения, някои водещи стратегии като „ Еразъм + “ в този момент са изложени на риск от неотложен спад още при прехода от 2020 година към 2021 година От 2023 година равнището на бюджета на Европейски Съюз като цяло би могъл да се намали много под настоящите равнища, в това число в научноизследователската и развойната активност и други основни области. Това е в директно несъгласие с уговорките и целите на Европейския съюз, изключително във връзка с зелените, цифровите и геополитическите стратегии. "

„ Дълготрайното понижаване на бюджета на Европейския съюз не може да бъде отговорът на рефинансирането на краткосрочния инструмент за възобновяване. Нови потоци от доходи или „ лични запаси “ са нужни за погасяване на дълга, без да се навреди на националния поданик. “, се споделя в позиция на Екологичен потенциал.

След като страните членки реализиран единодушие за обща позиция, те ще получат мандат за с Парламента, който има последната дума преди бюджетът за 2021-2027 година да влезе в действие. Настоящият дълголетен бюджет на Европейски Съюз изтича на 31 декември 2020 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР