След акцията на антимафиотите от ГД БОП в офисите на

...
След акцията на антимафиотите от ГД БОП в офисите на
Коментари Харесай

След акцията на ГД БОП в Пловдив: Абонатите на DCC останаха без телевизия

След акцията на антимафиотите от Групово дело БОП в офисите на компанията DC Corporation, клиентите на кабеларката останаха без телевизия. Днес сутринта столични служители на реда влязоха в офисите на кабеларката, която се намира в бизнесцентър " Хебър " на бул. " Марица ". 
Прочетете още
По данни н а TrafficNews  дейностите на антимафиотите са по дело на Районна прокуратура - Пловдив. То е формирано по голям брой сигнали от разнообразни малките екрани, на които компанията, която дава телевизонни и интернет услуги,  не е плащала с години права. Големи малките екрани са сизирали прокуратурата за нелоялните практики и в Пловдив, където е записана компанията, е почнало следствие. По заповед на наблюдаващия прокурор, са разпоредени следствени дейности. 

Компанията DC Corporation е правоприемник на кабеларка " Цифрова кабелна корпорация “ (DCC). Повече от 10 години някогашните събственици на компанията Иван Гологанов и Красимир Кирев водиха война за дялове от компанията. Войната включваше освен десетки каузи в съда, само че и същински военни дейности - рязане на кабели, саботажи, оставяне на хиляди клиенти без телевизия и интернет, палежи. 

След гибелта на Красимир Кирев преди две години, притежател на DCC е Иван Гологанов. 

Компанията е в непрекъсната борба както с други провайдъри, по този начин и с малките екрани, на които не е плащала права за лъчение. " Булсатком " водят каузи против кабеларката поради отрязани кабели и прекратени връзки. повече от 3 години не плащал на огромните телевизионни канали, макар че те участват в пакетите, които продава на клиентите си. Според осведомени огромна част от кабелната мрежа на корпорацията е противозаконна и е прокарана без нужните разрешителни от общината. 

На този стадий не е ясно по кое време услугата ще бъде възобновена. 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР