След активни действия на служителите на МВР и прокуратурата е

...
След активни действия на служителите на МВР и прокуратурата е
Коментари Харесай

Футболен хулиган заплашен от 15 години затвор за ранена полицайка

След дейни дейности на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е арестуван мъж, виновен за случая на 18 април по време на футболната среща „ Левски “-ЦСКА, при който пострадаха двама униформени. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата в София, в който участваха градският прокурор Емилия Русинова, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи, старши комисар Ивайло Иванов и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.

Събрани са задоволително доказателства, причинителят е 24-годишен мъж, няма регистрации и не е осъждан. В момента той е арестуван с прокурорска мярка за 72 часа, в понеделник материалите по делото ще бъдат импортирани в съда и ще се изиска непрекъсната мярка за задържане под стража, сподели градският прокурор Емилия Русинова.

По думите й, осъществени са голям брой процесуално-следствени дейности, разпитани са 64 очевидци, главно футболни ентусиасти, както и близки и родственици на арестувания, пред които той е признал за действието. Иззети са видеоматериали, за които са назначени видеотехнически експертизи, конфискувани са и облеклата на арестувания, с които е бил по време на случая.

Според шефа на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов още в петък на обяд е открита самоличността на обвинения. Първоначално той се е опитал да се укрие, все пак е сбъднат контакт с него и през вчерашния ден се е явил с юрист в полицията „ Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното. Той постоянно върви на мачове, непосредствен е до твърдото ядро на агитката на „ Левски “, не е регистриран с престъпни действия. Твърди, че различен му е дал бомбичката и той е я е хвърлил по пистата “, сподели Иванов.

Градският прокурор на София разясни, че от 5 до 15 години е плануваното наказване, обвиняването е за породена тежка телесна щета на повече от един чиновник на Министерство на вътрешните работи по хулигански подбуди.

Ивайло Иванов разгласи, че още за мача в идната сряда на Националния стадион "Васил Левски " ще има нови видеокамери и оптична мрежа. Това е първи резултат след извършената работна среща на Министерство на вътрешните работи, ММС, БФС и народни представители предишния петък. По думите му в този момент се стартира от Националния стадион и ще се покачва сигурността на всички останали терени у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР