След 9-годишно отсъствие от евротурнирите, Черно море се завърна в

...
След 9-годишно отсъствие от евротурнирите, Черно море се завърна в
Коментари Харесай

Черно море се завърна в Европа с нулево равенство, ЦСКА 1948 записа първа европейска победа

След 9-годишно неявяване от евротурнирите, Черно море се завърна в Европа с нулево тъждество. ”Моряците " направиха 0:0 с израелския Апоел Беер Шева в дуел от втория прелиминарен кръг в шампионата Лига на конференциите. Двубоят се игра в Ловеч поради военната конюнктура в Израел, макар че Апоел беше хазаин. 

Поради тази причина едвам 100-ина почитатели подкрепяха Черно море от трибуните, защото УЕФА позволи дуелът да се играе в България, само че подреди квотата за гостуваща аудитория да бъде спазена.

Реваншът е след седмица на “Хювефарма Арена ” в Разград, като родният тим има потребност от победа, с цел да се класира за третия кръг.

Символичните домакини можеха да открият резултата още при първата си офанзива. В 40-ата секунда Пламен Илиев боксира след мощен удар и топката попадна във връхлитащия Гай Бадаш, който стреля в горната греда.

Черно море пък пропусна златен късмет в средата на второто полувреме. Исмаил Иса беше изведен зад отбраната от Калкан, само че някогашният вратар на Фейенорд Марсиано съумя да избие удара и предотврати сигурен гол.

Победителят в двойката към този момент знае идващия си противник в Лигата на конференциите. Това по всяка възможност ще бъде чешкият Млада Болеслав, който се наложи с безапелационното 2:0 над литовския Трансинвест в първия дуел. 

ЦСКА 1948 пък стартира с победа присъединяване си в Лигата на конференциите. “Червените " се постановиха с 1:0 над Будучност (Черна гора), а дуелът се игра на националния стадион " Васил Левски ". Успехът донесе Бирсент Карагерен с гол с глава в последните минути на първото полувреме. На 1 август следва реванш в Подгорица.

Това бе първа европобеда за отбора на ЦСКА 1948, който през предходната година отпадна в същата фаза от румънския ФКСБ. Ако тимът на Валентин Илиев преодолее Будучност, ще се изправи против спечелилия от двойката Жалгирис – Пафос. Първият дуел сред двата отбора приключи 2:1 в интерес на литовците. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР