След 9-годишна сага БДЖ изплати дълговете си. Това стана възможно,

...
След 9-годишна сага БДЖ изплати дълговете си. Това стана възможно,
Коментари Харесай

След 9 години: БДЖ излезе на чисто

След 9-годишна сага БДЖ изплати задълженията си. Това стана допустимо, откакто държавното управление пое и последните 134 млн. лева отговорности на държавните железници. Договор за ремонт на 46 нови мотриси и търг за 10 нови локомотива за общо над 194 млн. лева разгласи холдингът, представен от Българска национална телевизия.
Четири държавни управления, 9 години и няколко управления време лиши на БДЖ, с цел да почисти задълженията си към интернационалните кредитори и страната. Правителството почисти задълженията на БДЖ, увеличавайки със 134 млн. лева непарична вноска капитала на сдружението. Така Холдингът към този момент ще може да кандидатства за евросредства пред Европейска комисия и най-сетне да стартира огромните си стратегии за рационализация.
За да вдигне на крайник железниците, кабинетът в действителност превежда парите за БДЖ от бъдещата концесия на Летище " София ". " БДЖ към този момент е на нула, с цел да има опцията да направи своите структурни промени, с цел да усъвършенства активността си. Това знаете, че беше ангажимент, обвързван с първичната вноска по концесионното заплащане. Държавата изтегля това заплащане сега ", съобщи Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР