След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия Screaming Eagles (Крещящи орли),

...
След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия Screaming Eagles (Крещящи орли),
Коментари Харесай

Русофили , треперете: Иде страшната 101-а дивизия на американската армия

След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия Screaming Eagles (Крещящи орли), се завръща в Европа. Това излиза наяве от туит в профила на US Mission to NATO.



Близо 2400 бойци ще бъдат ситуирани в Румъния, България, Унгария и Словакия, с цел да пазят източния фланг на НАТО, да успокоят нашите съдружници и да възпират нашите съперници, се показва още в известието на задачата.

Дивизията е профилирана в интервенции по въздушно нахлуване. Бойците са подготвени да възнамеряват, координират и извършват голям брой интервенции за въздушно нахлуване с размер на батальон за завладяване на терен.



Тези интервенции могат да се правят от мобилни екипи, покриващи огромни дистанции, воюващи зад вражеските линии и работещи в сурови условия с лимитирана или влошена инфраструктура. Тя е в основата на щатските противотерористични интервенции в Ирак и Афганистан, както и в Сирия.

Създадена е през 1918 година, само че придобива особена известност във Втората международна война с ролята си в Десанта на Нормандия.

Седалището на дивизията е във Форт Кембъл, Кентъки. Носи прозвището „ върхът на копието “, обещано й от министъра на защитата на Съединени американски щати Робърт Гейтс по времето на президентите Буш-младши и Барак Обама.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР