След 80 дни борба за живота си в неонатално интензивно

...
След 80 дни борба за живота си в неонатално интензивно
Коментари Харесай

Чудо! Недосено бебе оцеля след 80 дни борба за живот

След 80 дни битка за живота си в неонатално интензивно поделение, през днешния ден недоносено бебе бе изписано от болничното заведение в Ашдод и прибрано от околните си вкъщи, съобщи израелската новинарска организация ТПС.

„ Упоритостта и решителността, проявени от детето потвърждават, че на този свят съществуват чудеса “, споделя доктор Омер Глобус, шеф на родилното поделение в държавната болница „ Асута Ашдод “, представен от Дарик.

Историята стартира преди два месеца и половина, когато Ювал Ганех и брачният партньор ѝ Амир обезпокоително се втурват към болничното заведение, тъй като дамата е забелязала липса на придвижване на плода в 31-вата седмица от бременността си. Лекарите открили, че плодът е в сериозно положение, и направили незабавно цезарово сечение.
Бебето, на което към момента не е обещано име, страдало от тежка форма на заболяване, при което белите дробове не са задоволително развити, с цел да обезпечат нужния на организма О2. То е имало и белодробна хипертония – положение, което визира кръвоносните съдове в белите дробове и се характеризира с високо кръвно налягане.

Веднага след интервенцията новороденото е било трансферирано за наблюдаване в отделението за интензивно лекуване на новородени на болничното заведение. През първите дни медицинският екип е бил изправен пред сложна борба, защото положението му е било сред живота и гибелта. Като по знамение момченцето съумяло обаче да преодолее всяка рецесия.

След към две седмици положението на детето стартира да се стабилизира, което дава искрица вяра на родителите му и на медицинския личен състав. Бебето ще се нуждае от дълготрайно лекуване, само че лекарите считат, че с възобновяване му, здравната интервенция в последна сметка ще стане ненужна.

„ По време на престоя ни в болничното заведение се чувствахме като на прочувствено влакче в увеселителен парк “, споделят родителите Ювал и Амир, поданици на Кирят Гат.

„ Днес напущаме болничното заведение със сина ни, откакто сме минали сполучливо през това тестване. Пътуването не беше елементарно и бебето ни беше на прага на гибелта, само че с помощта на медицинския екип – същински пратеници от небето, през днешния ден ние имаме мотив да се усмихваме. Изразяваме откровената си признателност на лекарите “, споделят родителите на детето.

Персоналът на болничното заведение също е отпразнувал изписването на бебето.

„ Това недоносено бебе, родено в 31-ата седмица, беше същинско предизвикателство за нас, надхвърлящо това, с което сме се сблъсквали до момента “, споделя доктор Глобус. По думите му още веднъж и още веднъж детето успявало да преодолее тестванията, доказвайки на медиците, че отдадеността и упоритата работа се отплащат.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР