След 8 месеца живот в условия на изолация на отдалечен

...
След 8 месеца живот в условия на изолация на отдалечен
Коментари Харесай

Завърши експериментът, симулиращ живот на Марс

След 8 месеца живот в условия на изолираност на далечен хавайски вулкан, шестима откриватели, подкрепени от НАСА, напуснаха своя "марсиански " купол и сполучливо завършиха своята задача, оповестява БТВ, цитирайки Асошиейтед прес.

Екипът, формиран от четирима мъже и две дами, беше подложен под карантина в подножието на най-големия деен вулкан в света Мауна Лоа през месец януари.

Всичките им връзки с външния свят бяха подложени на 20-минутно забавяне. За това време идват сигналите от Марс до Земята.

"С задоволство можем да кажем, че познанията, които получихме по време на нашия дълъг опит, ще бъдат от огромна изгода за бъдещото проучване на Марс и на галактическото пространство като цяло ", съобщи Самюъл Пейлър от екипа, взел участие в опита.

Главната цел на проучванията бе да се открият психическите последици върху астронавтите от продължителна задача в космоса в изискванията на изолираност. Получените данни ще бъдат от огромна изгода при бъдещи пилотирани полети до Червената планета. НАСА се надява да ги реализира през 30-те години на този век.

Хавайският екип носеше особено основани датчици, които да открият какви са настроенията и близостта до другите участници в дребния купол с повърхност от 111 квадратни метра, в който бяха настанени.

Устройствата записваха равнището на гласовете им и отчитаха дали участниците се заобикалят между тях. Дали са се доближили или са се карали. Екипът разиграваше и игри, посредством които да се откри съвместимостта сред участниците и техните равнища на стрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР