След 8 часа претърсване в дома и кабинета на директора

...
След 8 часа претърсване в дома и кабинета на директора
Коментари Харесай

Горещи подробности за култовия арест на шефа на ОДБХ-Бургас ВИДЕО

След 8 часа претършуване в дома и кабинета на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) в Бургас доктор Георги Митев, медиите станаха очевидец на странна маневра в двора на Агенцията на ул. “Хан Аспарух “ 34, написа "Флагман ".

Д-р Георги Митев, ескортиран от четирима цивилни сътрудници на ГДБОП, бе качен в автомобил със затъмнени стъкла, паркиран пред северния вход на постройката.

Минути преди този момент, в 16:00 часа, репортерите бяха изтласкани от жандармеристи на повече от 50 метра от оградата на Агенцията, с цел да нямат опция за контакт с доктор Митев и проверяващите.

Извънредни вести от акцията на ГДБОП в Бургас

На видео се вижда по какъв начин се обезпечава кордон за гладко прекосяване на автомобила с тъмните стъкла и по какъв начин шефът на ОДБХ Бургас няма белезници.

Става ясно още, кортежът с към 10 сътрудници на ГДБОП, изпратени от спецпрокуратурата и най-малко 10 жандармеристи от Бургас, се е отправил към ОД на Министерство на вътрешните работи в регионалния град.

Разпитите на доктор Георги Митев ще продължат в дирекцията.

Със сигурност дотук се знае, че при претърсването и обиска в дома на семейство Митеви не е открито нищо в поддръжка на вероятно обвиняване в корупция или корист с длъжностно състояние.

Разследващите са попаднали на към 2 хил.лева, които са се оказали на дъщерята на доктор Георги Митев – Никол. Били подарък от гостите на абитуриентския й бал в края май. Сумата била спестена от момичето, тъй като щяла да бъде оползотворена за покриване на разноски в университета, където е призната за студентка.

От 08:30 часа до 16:00 часа докторът е бил разполагаем на проверяващите от столицата в своя кабинет. От него не е желано подпомагане. През всичките тези часове са прегледани стотици папки с досиета на компании, не е ясно дали въобще нещо потребно като доказателство е открито.

Новини от последните минути за акцията на ГДБОП

В това време подчинените в Агенцията са правили своята нормална активност. По техни думи шефът изглеждал спокоен.

„ Като се изключат проблемите със сърцето, които има, нямаше тип на човек, обезпокоен от протичащото се “, споделиха сътрудниците му.

Току-що стана ясно още, че има формирано досъдебно произвеждане в спецпрокуратурата по сигнал на две компании, постъпил в края на месец май. Предметът на недоволството обаче се пази в дълбока загадка от спецпрокуратурата.

Вчера състав от спецсъда е дал позволение за осъществяване на претърсването в дома и кабинета на доктор Георги Митев. В определението на съда обаче няма и дума по кой член от Наказателен кодекс е формирано досъдебното произвеждане.

Фактът, че и към този миг липсва публично пресъобщение от столицата за осъществяваните процесуално-следствени дейности в Бургас приказва за това, че събраните дотук доказателства не доближават за повдигането на обвиняване против доктор Георги Митев.

Тъй като той е държавен чиновник се подозира, че той ще бъде измамен под наказателна отговорност за корупция или корист със служебно състояние.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР