След 72 часа, прекарани в ареста. прокуратурата освободи майката на

...
След 72 часа, прекарани в ареста. прокуратурата освободи майката на
Коментари Харесай

Прокуратурата освободи от ареста майката на убитата Дамла

След 72 часа, прекарани в ареста. прокуратурата освободи майката на убитото в Момчилград 7-годишно момиченце. Държавното обвиняване счита, че няма заплаха тя да се укрие или да извърши друго закононарушение. 38-годишната жена бе арестувана няколко часа, откакто алармира управляващите, че е намерила натрупа на щерка си Дамла в неделя сутринта в дома им.

Тя бе упрекната за това, че е оставила без контрол детето си у дома и отишла нощна промяна на работа. В началото дамата бе главен обвинен за ликвидиране, само че след това първият братовчед на Дамла Мехмед направи цялостни признания. Той е имал ключ от жилището, в което Дамла живеела с майка си.

Прокуратурата към този момент е повдигнала обвинявания против младия мъж за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод. За сходно закононарушение се поставя най-тежкото наказване – от 15 години до пожизнен затвор без право подмяна.

В четвъртък майката на Мехмед сподели пред Нова телевизия: " Той не може да го е направил, това е необяснимо. Аз мисля, че някой нещо му е направи и той не може да каже от страх”.

" Той се отнасяше добре към детето ", добави майката на обвинявания за убийството.

Според събраните досега доказателства убийството е осъществено на 17 декември, неделя, а момиченцето е умряло от задушаване.

" В петък вечерта той беше нощна промяна. В събота към 17.00-17.30 ч. отиде да си вземе обувките, върна се, по-късно излезе отново и се прибра към 1.00 ч. в неделя ", заяви майката на Мехмед. Младият мъж е работил на две места – чиновник на един от мобилните оператори и във фабриката, в която работи и майката на детето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР