След 7 месеца зад решеткитеОткрита е ДНК на друг човек

...
След 7 месеца зад решеткитеОткрита е ДНК на друг човек
Коментари Харесай

Пуснаха столичанин, заподозрян за убийство

След 7 месеца зад решетките
Открита е ДНК на различен човек по камъка, с който е удряна дамата в кв. “Бояна”

Няма следи от обвинявания

Полицията стартира ново следствие на гибелта на 63-годишната Евгения Трайкова, убита в парк в столичния квартал “Бояна” на 13 юли предходната година. Заподозреният Христо Христов - мъжът, с който жертвата живеела от години на фамилни начала, е пуснат от ареста против най-леката мярка “подписка”, стана ясно през днешния ден.

Окървавената жена бе открита да лежи на скамейка, откакто е била удряна с камък в слепоочието.

Първоначалната версия на проверяващите бе, че Евгения е била нападната, с цел да бъде ограбена, защото наличието на дамската є чанта било разсипано по земята. Човекът, който се обадил на тел.112, декларирал, че е видял по какъв начин мъж я удря с камък и твърдял, че е разпознал Христо, само че в показанията му имало несъгласия. Най-важното - експертизи потвърдили, че по камъка има ДНК на различен човек, а не на обвинявания, с който живеела жертвата.

“Тези месеци ги поисквам на този, който ме вкара там. Да отиде да го съдят за това, което не е извършил”, съобщи обвиненият Христо Христов пред Нова тв. Адвокатът му Стойко Славов изясни, че от мястото на престъплението са конфискувани доста материални доказателства, които са изследвани с най-модерни криминалистични способи, само че от клиента му не била открита никаква диря. Нямало и записи от камерите по възможните направления, по които Христо би стигнал и се върнал в парка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР