След 7-месечен цялостен ремонт, пускат движението в столичния тунел Люлин“.

...
След 7-месечен цялостен ремонт, пускат движението в столичния тунел Люлин“.
Коментари Харесай

Пускат движението през тунел „Люлин“

След 7-месечен повсеместен ремонт, пускат придвижването в столичния тунел „ Люлин “. Той е издигнат преди 30 години и това е първата му цялостна рехабилитация. Извършител на ремонта е Столична община.

Ремонтът е за близо 13 милиона лв. без Данък добавена стойност.

“Качеството е напълно обичайно. Имаме нво съвременно осветяване, нови облицовки по стените, нова пътна маркировка. Ремонтът беше неотложен поради структурата на тунела. Подпорните стени бяха в извънредно неприятно положение от годините и от солта. Тунелът беше рисков преди да стартираме строителството ”, изясни инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на София по строителството.

Той изясни още, че новата обшивка на тунела разрешава миене. То ще бъде осъществяване в нощните часове, когато няма засилен трафик.

Обновени са още пътните платна и тротоарите от двете страни на тунела. Поставено е и табло, което отмерва скоростта, с която се движат колите. Позволената в тунела е 50 км/ч.

Затварянето на тунела през последните няколко месеца докара до проблеми с трафика и образуването на големи тапи в тази част на София.

От през днешния ден стартира и създаване на канализация в кв. “Драгалевци ”. Затваря се сектор от бул. “Черни връх ”  над Софийски околовръстен път.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР