След 7-годишно разследване Националната дирекция за борба с корупцията (DNA)

...
След 7-годишно разследване Националната дирекция за борба с корупцията (DNA)
Коментари Харесай

В Румъния внесоха в съда обвинителен акт за укриване на данъци и акцизи в размер на 47 млн. евро

След 7-годишно следствие Националната дирекция за битка с корупцията (DNA) в Румъния внесе в съда обвинителен акт против митнически чиновници, предприемачи и няколко компании за укриване на налози и корист със служебно състояние, нанесли вреди на държавния бюджет в размер на 47 милиона евро, оповестява организация Аджерпрес.

Обвинения са повдигнати на трима чиновници на митническите бюра в градовете Бузъу и Констанца, против шестима предприемачи и следените от тях четири компании. Разследването на случая е почнало през октомври 2016 година, а разследваните действия се отнасят за интервала 2012-2015 година

Според обвинителния акт компаниите „ Мурфатлар “ АД, „ Евроавипо “ АД, „ Бартендърс дистилърис “ ООД и „ Оана мениджмънт “ ООД, които създават и продават алкохолни питиета, са нанесли обща щета на консолидирания държавен бюджет в размер на 237 865 710 леи (47 573 142 евро), като са избегнали данъчни отговорности. Митническите чиновници, на които са повдигнати обвинявания, или не са направили дейностите, за които са били задължени по силата на служебните си отговорности, или са направили тези дейности некачествено, се показва в обвинителния акт. Обвинените предприемачи ръководят или управляват въпросните компании.

По делото са наложени ограничения под формата на запор на активи и пари в размер на 369 146 817 леи (едно евро се разменя за 4,97 румънски леи). Министерството на финансите се е включило към наказателното произвеждане като гражданска страна.

Делото е изпратено на съда в Бузъу с предложение за опазване на обезпечителните ограничения. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР